Heräsin vasta klo 13.00. Olisin varmaan nukkunut vielä, mutta kännykästä kuuluva muistutus herätti minut. Selkä oli ihan tönkkönä pitkän makaamisen takia. Mutta täytyy todeta että olo oli aikas virkeä.


Sain laitettua Tom Tomin käyttökuntoon, mutta varsinainen testaus on huomenna työmatkalla. Vaihdoin ääneksi miehen äänen ja nyt ”Matti” on oppaanani huomisella reissulla. Navigaattori ei asentanut tietokoneohjelmaa automaattisesti, vaan se oli asennettava käsivaraisesti. Rekisteröin itselleni oman tilin ja nyt voin ladata karttojen muutoksia Map Share palvelusta. Karttapäivityksiä en ladannut, koska on epäselvää ovatko ne ilmaisia. Yhden kartan lisätiedoissa oli hinta 59,90 €. Toisaalta luvataan ”uusimman kartan päivitys” ilmaiseksi. Parempi kysyä asiaan tarkennusta ennen latausta.


Piti käydä siellä kaverillani pojan kanssa tänään. Soitin ja siirsin käynnin huomiseksi. Pakkasta on nyt 12 astetta ja tuntuu aika turhalta laittaa auto lämpiämään vain yhden kyläreissun takia. Täällä kotona sitä vaan on möllötelty. Ulkoilu on ollut kortilla, vain koiran kanssa pikaulkoilu päivällä. Vanha koira palelee helposti, joten se tekee tarpeensa todella nopeasti.


Nyt menen jatkamaan suururakkaani eli sitä vuoden 2008 ajopäiväkirjan tekoa. Enää muutama kuukausi kirjoittamatta ja sitten saan päiväkirjan kirjanpitäjälle. Tästä olen nyt ottanut opikseni, eli nyt kirjaan ajot heti autossa ylös.


Kotihommia en ole tänään tehnyt ollenkaan. Siivouksia hieman: siivosin tietokoneen työpöydän (siis ruudun) ja sähköpostini. Poika tekee onneksi nuo aikaa vievät eheytykset säännöllisesti.


Päivän onnistumiset:

1. Navigaattorin asennus ja käyttöönotto.

2. Kolmatta käskyä noudatettu.

3. Ajopäiväkirjaurakka voiton puolella.