Herätin pojan ennen kuin lähdin hommiin. Kohteessani oli vastassa se yliystävällinen koira. Sitä piti rapsuttaa ja helliä. Koiralla oli luultavasti korvatulehdus, koska se rapsutti korvaansa aika lailla. Siivous sujui vanhaan malliin. Tällä kertaa työmatka sujui kävellen.

Tulin kotiin ja laitoin autoni lämpiämään. Pakkasta oli noin 14 astetta. Ehdin syömään kotona nakkeja ja perunasalaattia. Jälkkärinä oli riisifrutti. Päivän toinen asiakas soitti minulle jo aamulla: hän oli hukannut avaimensa ja pyysi että jätän minulle luovutetun avaimen heille. Heillä oli rouvan äiti vieraana ja hän tarvitsi avaimen. Menin paikalle sovittuun aikaan ja vastassa oli mukava vanharouva. Joimme yhdessä kahvit. Tarjolla oli leipiä ja toscakakkua. Meillä oli oikein mukava juttutuokio. Aiheet olivat: Saarijärvi, Aleksis Kivi, Tukholma ja ihmisten luonteenlaadut.

Tytär kävi illalla. Kävimme yhdessä ruokakaupassa ja vein hänet sitten kotiinsa. Pakkanen oli kirinyt jo 17 asteeseen. Soitin siskolleni ja hän kehui että heillä Kyrönlahdessa oli pakkasta 18,6 astetta. Onneksi on luvattu lauhtuvaa. Talviautoilu ei ole mukavaa. Poikkesin läheisellä Teboililla ja otin auton tankin täyteen bensaa.

Poika oli ollut tänään Ikaalisissa työharjoittelun ohessa. Poika vaikuttaa aina vaan innostuneemmalta työhönsä. Hyvä niin. Toivon tosiaan että hän saa tästä firmasta kesätyöpaikan. Nyt viikonloppuna rentoudutaan: huomenna aamulla (tai päivällä) saunaan. Pojalla on nimipäivä: lahjaksi saa uunikinkkua muusin kera. Koti saa vihdonkin siivouksen ja siitä saa nauttia läsnäolijat.

Tänään tuli kaksi työkyselyä: Tesoman pubi kyseli siivousta neljä kertaa viikossa tunti kerrallaan. Tyrmäsin sen koska matka on pitkä ja tunti on liian vähän. Toinen kysely tuli lähempää, eli Kaukajärveltä. Rouva tilasi minut neljäksi tunniksi ja kysymyksessä on pakastimen sulatus sekä kaappien raivaus.

Eilen eräs vanhempi rouva kyseli tunniksi siivousta. Pelkkää mattojen tamppausta ja sijainti Raholassa. En suostunut, koska matka on pitkä ja aika on liian lyhyt. Mutta on tosi hienoa että kyselyjä tulee, aina niistä muutaman oikeankin työn saa. Nyt tilanne on hyvä, olen TOSI tyytyväinen.

Mukavaa viikonloppua Teille ihanille ihmisille!

Päivän onnistumiset:

1. Kiva kahvihetki ja jutustelut.

2. Uusi asiakas soitti ja tilasi neljä tuntia.

3. Ihanaa kun on viikonloppu ja saa nukkua pitkään.