Nukuin tosi huonosti ja aamulla heräsin kovaan niska- ja hartiasärkyyn. Joko tämä on rasitusvamma tai sitten olen saanut kylmää hartiaseutuun. Kipu on aika sairaan kova. Jäävoidetta ja kipupilleriä on mennyt tänään. Kuumaa teetä olen juonut monta kupillista. Tee ei ehkä paranna kipeitä hartioita, mutta sopii hyvin sairaaseen oloon. Lisäksi olen venytellyt ja pyöritellyt hartioita. Huomenna on oltava taas työkunnossa.

Poika istui aamulla ruokapöydän äärellä ja minä laitoin kattolamppuun valon. Lamppu pamahti ja siitä lensi oikein kipinä. Itse hehkulamppu ei särkynyt, mutta poika pelästyi aika lailla. Vaihdoin uuden lampun ja se meni saman tien pimeäksi. Kolmas lamppu on nyt käytössä ja se palaa toistaiseksi. Toinen pihavalostakin oli pimeänä ja sain vaihtaa siihenkin lampun.

Juuri mitään muuta työtä en ole tänään tehnyt. Olen vain kuljeskellut sisällä kaulahuivi harteilla ja valitellut kurjaa oloani. Onneksi iltapäivän Frasier kooste piristi mieltä. Poika haki meille pitsat koska en pystynyt tekemään mitään ruokaa. Ärsyttää tämä kipu, mutta onneksi kipu on enemmän vasemmalla puolella niin en ole ihan kädetön.

Soitin huomiselle asiakkaalle. Kerroin että navigaattorini ei löydä heidän katuaan. Kuulemma kuntaliitoksen takia katuja on nimetty uudelleen ja niitä ei löydy. Rouva kertoi että voisin syöttää navigaattoriin sen ”vanhan” katuosoitteen. Homma onnistui niin. Lupasin olla heillä yhdentoista pintaan. Huominen työmatka on noin 100 kilometriä edestakaisin. En vielä tiedä mitä laskutan tuosta ajomatkasta. Kyllä sekin asia saadaan varmasti sovittua.

Tytär tulee ehkä illalla käymään. Hän oli saanut tänään maalattua puuöljyllä yhden hyllykön ja keittiöjakkaran yhteen kertaan. Minä tarkistan joulukuun tilit ja vien ne ensitilassa kirjanpitäjälle. Ja ajopäiväkirjakin on saatava lopulliseen kuntoon. Onneksi tämän vuoden ajot on kirjattu reaaliajassa.

Linkistä löytyy Batman ja Ryydman musiikkia. Varoitus: se käynnistyy heti kun klikkaat.

Päivän onnistumiset:

1. Hartiakipu on vähentynyt iltaa kohden.

2. Sairaana saa olla laiskana.

3. Räytymispäivä: ei meikkiä ja hiukset kampaamatta.