Menin sovitusti vakiasiakkaan luokse kymmenen maissa. Avain ei ollut piilopaikassa ja soitin sitten ovikelloa. Soitin toisenkin kerran ja etsin jo kännykästä asiakkaan numeroa. Sitten ovi avautui: nuorimies kalsareissaan ja ihan unenpöpperöisenä avasi oven. Esittelin itseni ja asiani ja poika meni vielä hetkeksi nukkumaan. Hänelle oli varmaan unohdettu kertoa käyntini.


Työt tehtyäni kävelin kotiin ja valmistin itselleni ruuan. Ensin laitoin auton lämpiämään, pakkasta oli noin 14 astetta. Auto lämpeni ja minä söin ruuan. Lähdin toiselle asiakkaalle Messukylään. Siellä oli perheen tytär kotona. Minua odotti lahja: tuliaiset Lontoosta. Sain paketin kahvia Harroldsilta. Lisäksi kissamme sai muovikassillisen kuivamuonaa. Tälle nirsokissalle on nyt tarjolla noin 15 erilaista makua. Tänään tarjosin sille sisäkissanruokaa, mutta se ei kelvannut.


Hain itselleni ja pojalle pitsat läheisestä pitseriasta. Siellä on nykyään tarjolla myös keittolounas. Kerroin omistajalle että hänellä on virhe mainoksessaan: kiettolounas on korjattava muotoon keittolounas. Otin mukaan myös kaaliraastetta, mutta siinä on epäilyttävä haju. Heitän sen roskiin. Pitsat olivat oikein hyviä.


Tytär tuli käymään illalla. Hän oli ”paossa” heillä olevia pokerinpelaajia. Poikakaveri oli kutsunut kavereitaan peli-iltaan. Se poikakaverin kännykkäkin on löytynyt: oli äänettömällä keittiön hyllyllä. Asunto oli ennen kännykän löytymistä laitettu mullinmallin.


Mukavaa kun lapset olivat kotona tänään. Tytär ulkoilutti koiran ja poika haki lisää polttopuita pihavarastosta. Poika olisi halunnut mennä yöllä kavereitaan kyyditsemään, mutta minä en antanut autoa käyttöön. Pakkanen kirii kuulemma 18 asteeseen ja se ei ole hyvä ajokeli vanhalle autolleni. Poika tuumasi että auto lämpiää kyllä tunnissa. Joo, lämpiää sisätilat ja lohko. Mutta ei jarrut, kytkin, vaihteet jne. Näin keskustelimme pojan kanssa.


Maksoin tänään laskuja yrityksen tililtä. Tilillä oli nyt suurin saldo kautta aikain, mutta kyllähän se pieneni kun maksoin laskuja. Se nuori poika joka oli minulle velkaa parin tunnin siivouksen, oli maksanut vihdoinkin laskunsa. Hieno juttu! Huomenna olen menossa käymään kahden uuden asiakkaan luona ensivisiitillä. Pitäisi vielä ostaa se navigaattorikin.


Päivän onnistumiset:

1. Lahjat asiakkaalta.

2. Lapset olivat liki ja oli mukavaa yhdessä.

3. Yrityksen tilillä ennätysmäärä rahaa.