Menetin tänään yhden vakituisen asiakkaani, mutta sain uuden tilalle. Vakituinen asiakkaani ei ollut tyytymätön minuun, vaan lopettamisen syynä oli se että perheen tytär alkaa tekemään heillä siivoukset. Tyttö oli juuri kirjoittanut ylioppilaaksi ja nyt hänellä ei ole mitään tekemistä. Niin tai näin, toivottelimme hyvät jatkot asiakkaan kanssa ja pyysin heitä pitämään minut mielessään. Palautin avaimen heille tänään.


Illalla kävin uuden asiakkaan luona tutustumassa tilanteeseen. Oikein mukava ihminen taas vastassa. Sovimme aikataulua ja varasin hänelle kolmeksi eri päiväksi aikaani. Kysymyksessä on muutto ja siinä ohessa tehtävä kaappien ja turhien tavaroiden raivaus. Pakkaan muutettavat tavarat ja taas puran ne uudessa asunnossa. Muuttofirma hoitaa kuljetuksen ja turhille tavaroille soitetaan noutajat. Samalla sovittiin että alan käymään uudella asunnolla kahden viikon välein siivoamassa.


Sähköpostiin oli tullut tänään uusi asiakaskysely. Vastasin siihen heti ja ehdotin että tulisin alustavalle käynnille lauantaina. Kysymyksessä on kaappien järjestelyä. Mukavaa että töitä tulee lisää.


Poikkesin kirjastossa: palautin DVD:t joista olisi jo huomenna mennyt sakkomaksu. Lainasin vain kolme kirjaa: Varasta tämä kirja (vastakulttuurisen taistelun Niksi-Pirkka), Koti siistiksi ja Ilo joka elättelöö. Ehdin jo selaamaan kaikki kirjat. Hyvin mielenkiintoisia kaikki. Koti siistiksi on ollut aikaisemminkin minulla lainassa, mutta se on hyvä lukea uudelleen ihan ammattimielessäkin.


Maksoin yritykseni kaikki laskut, jotka kohdistuvat vielä tälle vuodelle. En tiedä pitäisikö firman rahoja vielä ”tuhlata” tälle vuodelle? Luultavasti ei. Kunhan saan tuon ajopäiväkirjan valmiiksi ja muutaman matkalaskun tehdyksi, uskon että plusmiinusnolla-tili on valmiina. Mielenkiintoista saada ensimmäinen tilinpäätös helmikuulla. Tuskin voittoa tulee, mutta on tällä yrittämisellä sentään eletty. Toki starttiraha on ollut tukena. Sekin sitten loppuu maaliskuulla.


Nyt alan vääntämään tuota ajopäiväkirjaa takaperoisesti. Eli tavoitteena on saada joulu- ja marraskuu valmiiksi. Tytär minua juuri eilen neuvoi: mikä pakko se on koko vuosi kerralla kirjattava? Monesti helpottaa kun urakan jakaa pienempiin osiin.


Päivän onnistumiset:

1. Uusi vakituinen asiakas.

2. Haastava iltahomma, eli ajopäiväkirjan koonti.

3. Laskut on maksettu ja rahaakin jäi tilille.