Poika lähti eilen illalla autollani kaverilleen. Vei kaverin kaupunkiin illalla ja oli vielä aamuyöstäkin kuskina. Siinä välillä poikkesi kotona. Oli sitten valvonut koko yön. Aamulla koululle joulujuhlaan samoilla silmillä. Yöllinen reissu oli ollut kuulemma tosi hauska. No, sehän se on pääasia. Pojat olivat käyneet grillillä ja sen minä huomasin tänään autoillessani. Repsikan penkillä on iso tahra sinappia ja ketsuppia.


Minä lähdin puolenpäivän maissa kohti keskustaa. Hain avaimen asiakkaalta jotta pääsen hänelle siivoamaan maanantaina. Sitten menin uuden asiakkaan luokse. Siellä oli matot jo rullalla odottamassa tamppausta. Lisäksi imuroin, pyyhin lattiat ja pesin peilit sekä ammeen. Työaikaa kului puolitoista tuntia ja sitten kahvittelimme kolme varttia. Laskutin kahdesta tunnista ja asiakas maksoi käteisellä. Ei olisi kuulemma tarvinnut kuittia, mutta minä ilmoitin postittavani sen hänelle. En tiedä oliko kuititon maininta pimeästä hommasta, mutta ilmoitin että minä en tee pimeitä hommia. Mukava asiakas tälläkin kertaa.


Kotimatkalla aioin käydä Kalevan Prismassa. Jäi aikomukseksi koska kaupan pihalta ei löytynyt yhtään vapaata parkkiruutua. Aivan kauhea kaaos kun ihmiset ajelivat ympäri parkkialuetta. Nostin kytkintä ja siirryin lähikauppaamme. Siellä oli ihanan rauhallista eikä kassajonoista ollut tietoakaan.


Poika nukkui kun tulin kotiin. Heräsi tuossa kuuden maissa ja kysyi voisiko saunan lämmittää. Tietysti voi. Sauna tekee varmaan hyvää minun kipeälle kädelle. Rasitusvamma äityi taas tuosta mattojen hakkaamisesta. Yöksi saan laittaa reilusti kylmävoidetta. Kyllä se siitä taas vetreentyy.


Kaverini on tulossa illalla käymään. Laitoin uuniin suklaakakun paistumaan. Ihan kaupan valmiskakku: lisää vain vesi. Pakkauksessa oli mukana pahvinen paistovuokakin. Tuoksu on ainakin hyvä. Nyt meilläkin on vähän joulunalus tunnelmaa ;-)


Päivän onnistumiset:

1. Mukava uusi asiakas.

2. Melkein vapaapäivä.

3. Illalla saunaan ja ihoa kuorimaan.