Poika nukkui taas pommiin: herätin hänet kun heräsin yhdeksän aikaan. Poika oli soittanut tänään kuljetusfirmaan ja he olivat pyytäneet soittamaan huomenna uudestaan. Eli työharjoittelun mahdollisuutta ei oltu tyrmätty kokonaan. Toivon että asia ratkeaa huomenna poikani onneksi ja hän saa harjoittelupaikan. Saa peukuttaa!


Yhdentoista maissa olin vakiasiakkaan luona. Lähdin ajamaan moottoritietä kohti Pirkkahallia ja lumiraja tuli vastaan Lukonmäen paikkeilla. Maisema oli valkea kuin postikortissa. Meillä oli puut aivan paljaina mutta Lukonmäestä eteenpäin oli huurteiset puut. Tänään huomasin että lunta oli Turtolassa, Peltolammilla ja Lukonmäessä. Meillä täällä Kangasalan rajalla oli melko lumetonta.


Työt sujuivat hyvin ja taas tietysti joimme yhdessä kahvit. Rouva valitteli huimausta ja muutenkin oli aika alamaissa. Yritin piristää häntä jutuillani: kerroin kissasta ja muista jutuista mitä minulle tai kavereilleni on tapahtunut. Perheen mies oli nukkumassa ja imuroin makuuhuoneen vasta hänen herättyään. Toivottelimme toisillemme hyvät joulut ja uudet vuodet.


Kävin Siwassa ja ostin itselleni evästä: juotavan jogurtin, rusinoita ja banaanin. Aika vaikea keksiä ruokaa minkä voi syödä itseään sottaamatta samalla kun ajaa autoa. Seuraavassa kohteessa oli kysymyksessä verhojen vaihto.


Kesti hetken aikaa ennen kuin keksin kuinka verhotankojen stopparit saa pois. Asiakas kyllä sen sitten keksikin: stopparia oli käännettävä. Aika homma nipsutella verhoja taas paikalleen. Tuuletin verhot ja laskostin ne nippuun. Uusiksi verhoiksi laitettiin paneeliverhot. Kävimme myös yhdessä asiakkaan kellarivarastolla. Sieltä löytyi joulukoristeita ja ne vietiin asunnolle. Minä sain lahjoituksena tauluvalot. En ole vielä keksinyt niille paikkaa.


Olin kotona viiden jälkeen ja silloin kaverini soitti ja pyysi kahville. Söin nopeasti eilistä kinkkukiusausta ja lähdin sitten matkaan. Nappasin tyttäreni mukaan ja menimme kaverilleni Turtolaan. Kaverini kertoi hauskoja juttuja Lapinreissultaan. Ihailimme myös keittiön uutta laattalattiaa. Koirat pyörivät jaloissa ja oli oikein mukavaa jutella.


Menin tyttären kanssa shoppailemaan Kodin Ykköseen ja Citymarkettiin. Tytär osti löylykauhan ja astian. Minä ostin Mimi-ihmesienen (jolla saa kissan- ja koirankarvat tekstiileistä pois), pölyimurin pusseja, silikonipuikon ja mustekasetit tulostimeen. Sain Plussa-pisteet vaikka maksoin firman kortilla. Valitsin kassaksi nuoren harjoittelijan.


Cittarista osti oltermannia ja vessapaperia. Meidän piti vielä käydä Mustassa Pörssissä niitä navigaattoreita katsomassa, mutta liike oli suljettu jo klo 20.00. Vein tyttären hänen kotiinsa ja matkasin omaan kotiini. Tarkoitus oli saunoa tänään, mutta siirsimme sen asian huomiseen.


Huomenna olen menossa vakiasiakkaan luokse Pispalaan. Vähän jännittää koko meno, koska en tiedä ovatko he saaneet vastauksen Sini-tuottelta. Viimeksi huomauttivat lattiaan jääneistä jäljistä. Toivottavasti asia on selvinnyt kuntoon.


Päivän onnistumiset:

1. Mukavat asiakkaat jälleen kerran.

2. Kahvittelut kaverin luona.

3. Tyttären kanssa shoppailut.