Tänään ja eilen on aurinkokin näyttäytynyt. Tosi ihanaa! Pakkasta on viitisen astetta ja lunta on maassa. Eipä taida tänä talvena lumityöt paljon rasittaa. En usko että vanhat ”kunnon talvet” enää palaavat.


Lämmitin päivällä saunan ja herätin pojankin saunomaan. Oli taas viime yönä ollut kaveriaan kuskaamassa. Minulla vaan öisin hupenee bensat auton tankista. Toisaalta ihan OK, että pojalle kertyy tuota ajokokemusta. Ajamistahan varten se kortti on ajettu.


Saunan jälkeen tein lohipiirakan. Tuli pieni moka, kun uuniin jäi pikalämmitys päälle. Nappulassa on asento S ja se nopeuttaa lämmitystä. Silloin on grillivastus päällä. Kun lämpö on halutussa asteessa, nappula käännetään asentoon ylä- ja alalämpö. Ihmettelin kun piirakka alkoi päältä tummumaan nopeasti. Sitten huomasin vaihtaa nappulan oikeaan asentoon ja laitoin vielä folion piirakan päälle. Piirakka oli ihan hyvää ja kypsää sekä alta että päältä. Seuraavan kerran kyllä muutan täytteen koostumusta. Ohjeessa käsketään latoa riisimössö alle ja siihen päälle sekä lohi että kananmunat. Parempi varmaan sekoittaa ne kaikki keskenään ja laittaa täyte sellaisenaan.


Olin pojan kanssa tyttären synttäreillä illalla. Toinen siskoni oli siellä myös miehensä kanssa. Samoin hänen tyttärensä oman pienen tyttärensä kanssa. Tämä suvun nuorin oli taas huomion keskipisteenä. Ihana pieni ipana. Tämä alle 2-vuotias puhuu jo aika hyvin: toisteli meidän nimiä vuorotellen. Varsinkin minun nimeä. Hänellä on kaimani tarhantätinä. Vein tyttärelle lahjaksi lusikoita ja Panna Cotan ainekset. Piirakka oli myös matkassa kahvipöytään.


Lasteni isä oli käynyt jo päivällä kylässä ja toinen siskoistani ei tullut paikalle ollenkaan. En tiedä pitäisikö minun olla huolissani hänen asioistaan. Tänään selvisi että hän tekee nyt työkseen ihan muuta mihin hänen koulutuksensa antaa varaa. Omassa firmassa ei taida olla nyt töitä tarpeeksi. No, laitan iltarukoukseen oman osion siskoni puolesta. Eiköhän se siitä.


Minulle oli tullut sähköpostiin kysely uudelta asiakkaalta. Soitin hänelle heti ja sovimme että menen hänen luokseen ”katastrofiavuksi” loppiaisen aattona. Asiakas väläytti myös mahdollisuutta vakituiseen viikkosiivoukseen. Huomenna olen menossa toisen uuden asiakkaan luokse käymään. Siellä on kysymyksessä muuttosiivous ja tavaroiden hävittäminen. Huomenna vasta suunnittelemme aikataulua ja arvioin työmäärää. Tekee aika tiukkaa saada tämä työ mahtumaan tammikuun ekoille viikoille. Jos asiakkaalle sopii, otan käyttöön myös lauantait työpäiviksi.


Päivän onnistumiset:

1. Sauna virkisti ja teki mukavan olon.

2. Mukavat synttärit illalla.

3. Uusi asiakas otti yhteyttä.