Kello oli soimassa vasta yhdeltätoista, mutta heräsin jo puoli kymmeneltä. Poika nukkui melkein kahteen asti. Minä innostui Aamulehdessä olleeseen sananparsikisaan. Löysin melkein kaikki sanonnat, mutta muutama on vielä hakusessa. Päiväruuaksi tein (taas) kinkkukiusausta.


Tarkoitus oli lähteä tyttären kanssa shoppailemaan, mutta se peruuntui. Tytär ei tarvinnut mitään kaupungista. Minä menin ruuan jälkeen päiväunille ja siinä jäi se kaupunkireissu tekemättä. Käyn huomenna illalla Stockmannilla. Kanta-asiakkaan alekupongit ovat kuulemma voimassa aattoon asti, vaikka niissä viimeinen voimassaolo on 20.12. Kun ostaa 50 eurolla, saa 10 euroa takaisin.


Vähän tuli kotihommiakin tehtyä: niputin jätepaperit, vaihdoin lampun sekä eteiseen että pihavaloon. Poika vei puutarhatuolit varastoon ja heitti yhden maton roskiin. Poika haki myös polttopuita pihavarastosta sisälle. Vei myös jätepaperit kierrätykseen. Pahveja ei voinut viedä, koska keräyspiste oli ihan täynnä. Kaikki siivoavat kierrätysroskansa pois jouluksi.


Tytär soitti ja kertoi että poikakaveri oli siivonnut jätesäkillisen vaatteitaan UFF:lle vaatehuoneesta. Tytär aikoo tehdä saman homman. Heillä on myös ylimääräisiä mattoja pois annettavaksi. Minä lupasin tulla katsastamaan matot, koska meillä olisi niille käyttöä. Koira ja kissa vuorotellen tuhoavat mattoja ja jos talvipakkaset tulevat on hyvä olla matot lattioilla.


Kävin illalla kaverillani kahvilla. Matkalla soitin toiselle kaverilleni ja hän pyysi tuomaan Cittarista torttutaikinalevyjä. Cittariin minä olinkin samalla matkalla. Kaverini tarjosi kahvin kanssa tosi hyvää luumujälkiruokaa ja sen resepti on salainen. Kaloreita melkein nolla, mutta todella hyvältä maistui. Hänellä oli yläkerran vessa tukossa ja vesi nousi lattiakaivosta ylös. Luultavasti putkimieheltä on jäänyt moskaa viemäriin. Vessa on juuri uudelleen laatoitettu. Tyttären oli tarkoitus tulla myös kahville, mutta hän oli jumiintunut Euromarketin kassajonoihin.


Menin Citymarkettiin ja ostin huomiseksi evästä, torttutaikinalevyt ja hyvää tuoremehua pojalle. Kinkut olivat liian suuria meille. Yritän saada kinkun huomenna tai ylihuomenna joko Stockmannilta tai Kauppahallista. Juuri ennen kuin poistuin Cittarista kaverini poika soitti ja pyysi äidilleen putkenaukaisuainetta. Ostin sitä ja vein sen heille. En ottanut maksua ja kerroin että se on joululahja.


Kotimatkalla poikkesin vielä toisella kaverilla ja vein hänelle ne torttutaikinalevyt. En jäänyt kahville vaan suunnistin kotia kohti. Omakotiyhdistyksen kaikki muut hallituksen jäsenet ovat saaneet palkkionsa lahjakortteina, paitsi minä. Naapurini ei ole toimittanut kortteja minulle. Tosi kiva saada ne vasta joulun jälkeen.


Päivän onnistumiset:

1. Hyvät päikkärit.

2. Kahvivierailu kaverin luona.

3. Pihaa on siivottu.