2177140.jpg

Tässä kuvassa tänään saamani joululahja. Aika outo kapistus, en ollut sellaista ennen nähnytkään. Toimii kyllä ihan moitteettomasti. Tunnistatko mikä se on?


Univelat on nyt kuitattu hyvin: heräsin ihan omia aikojani kymmenen maissa. Katselin päivällä lastenohjelmia: Muppettien Ihmemaa Oz ja Shrek 2. Aivan sopivaa katseltavaa näin lomalla. Sitten tein ruuan itselleni ja pojalle. Ihan vaan perunoita ja murusoosia, lisäksi lämmitin porkkanalaatikkoa. Söin yksin, koska poika vielä veteli hirsiä kun lähdin Hämeenkyröön. Pojalla on nyt unirytmi ihan sekaisin, mutta niin on käynyt ennenkin lomalla. Poika ei jaksanut lähteä kyläilemään. Unirytmi on saatava oikeaksi muutaman päivän sisään.


Hain tyttäreni mukaan ja lähdimme siskoni luokse. Siellä jo toinen siskoni oli miehensä kanssa paikalla. Myöhemmin saapui toisen siskoni tytär tyttärensä kanssa. Tarjolla oli sen seitsemää sorttia. Siskoni oli tehnyt Eila Roineen perinteistä suklaakakkua hieman ohjetta muunnellen. Kakku oli tosi hyvää. Sain kakkua mukaan pojalle vietäväksi. Mukavaahan meillä taas oli yhdessä, kuten yleensä. Sain siskoltani lahjaksi tuon oudon kapistuksen ja minä vein hänelle kynttilän, virkistävää suihkugeeliä sekä suklaisia spelttipalleroita.


Vielä illalla kävin tyttären kanssa kaverillani kahvilla. Siellä oli tarjolla maittavaa voileipäkakkua. Kyllä nyt on kierretty kylillä ja syöty sekä suolaista että makeaa mahan täydeltä.


Vielä ennen kotiin menoa vein tyttäreni Kangasalle hänen appilaansa. Sieltä piti noutaa poikakaveri ja hänen autonsa. Ainakin se auto. Tytär on tulossa tänne huomenna tekemään syntymäpäiväkseen kaksi hyytelökakkua. Meillä on taas sukukokoontuminen sunnuntaina kun vietetään tyttären synttäreitä.


Päivän onnistumiset:

1. Laiskottelua ihan luvan kanssa.

2. Mukavat kyläreissut.

3. Kiva joululahja.