Poika nukkui jälleen pommiin ja heräsi sitten kun minäkin. Eli yhdeksän maissa. Oli onneton vielä unohtanut soittaa sinne mahdolliseseen työharjoittelupaikkaan. Huomenna kyllä muistutan häntä.


Minä matkasin puolenpäivän maissa vakiasiakaalleni. He olivat saaneet postia Sini-tuotteelta: moppia oli kuulemma käytetty väärin. Kukkua kanssa! Minä olen moppaillut aivan samaan tyyliin monessa paikassa, eikä mitään viiruja ole lattioihin tullut. Tuotteessa on virhe: valkoinen muoviosa jättää jälkiä. Perhe oli saanut uuden mopin ja muutaman siivousliinan paluupostissa. Mitään korvausvaatimuksia minulle ei tullut.


Pelästyin kyllä kun siivotessa laukkuni päälle ilmestyi kirjekuori: ehkä vaatimus korvauksista? Nieleskelin pari kertaa tyhjää ja sitten menin aukaisemaan kuoren. Siellä oli joulukortti, kiitos hyvästä siivouksesta ja lisäksi pari setelirahaa. Voi sitä hyvää tunnetta minkä siitä sain.


Matkasin Siperiaan ja kävin ensin syömässä Tivolissa ja menin sitten Aamulehteen jättämään ilmoitusta. Yrittäjän joulutoivotus olisi maksanut noin 200 euroa, kun yksityinen saa saman ilmoituksen hintaan 20-60 euroa. Jätin sitten kehyksellisen ilmoituksen jouluaaton lehteen ja sen hinnaksi tuli 65 euroa.


Kiirehdin kotiin ja ehdin olla siellä vajaan tunnin. Sitten lähdin erään keskusjärjestön hallituksen kokoukseen. Tarjolla oli kahvia, joulutorttuja ja pasteijoita. Kahvimaitoa ei ollut, joten kahvi oli pakko juoda mustana. Ei hyvä. Sain kirjapainolta (painaa järjestön lehden) lahjaksi kirjan. Toin pari pasteijaa tuliaisina kotiin.


Ajokeli on ollut tänään aika kauhea: jäätävää tihkua on satanut tuulilasiin ja se haittaa ajoa. Kadut ovat olleet tosi liukkaita. Onneksi minun ajot sujuivat hyvin. Nykyään tulee ajokilometrejä paljon enemmän kuin aikaisemmin.


Kissa on edelleen nirso: se syö vaan kuivamuonaa. Tänään ei kelvannut erikoisruoka. Lääke on sille taas annettu ja sen anto sujui hyvin.


Huomenna on kaksi työkohdetta. Tulostelen nyt samalla kaikki tämän viikon laskut. Loppuviikko on aika hoipakkaa töiden suhteen. No, jouluna saa sitten huilailla.


Päivän vitsi, olkaa hyvä.

JOULUNODOTUSTA BARBIEN MERKEISSÄ


Mies menee lelukauppaan ostamaan barbie-nuken tyttärelleen
syntymäpäivälahjaksi.
Hän kysyy myyjältä, mitä näyteikkunassa olevat barbiet maksavat.
Myyjä vastaa:
"Mitä niistä tarkoitat?
Meillä on
Workour Barbie 14,90 Eur
Shopping Barbie, 14,90 Eur,
Beach Barbie, 14,90 Eur
Disco Barbie, 14,90 Eur
Ballerina Barbie, 14,90 Eur
Astronautti Barbie, 14,90 Eur
Ja Eronnut Barbie, 199,50 Eur."
Hämmästynyt isä kysyy:
"Miksi Eronnut Barbie maksaa 199,50 Eur, kun muut maksavat vain 14,90 Eur?
Hieman närkästynyt myyjä pyörittelee silmiään ja huokaa:
"Hyvä herra, Eronneen Barbien mukaan tulee Kenin auto, Kenin talo, Kenin
vene, Kenin huonekalut, Kenin tietokone, yksi Kenin ystävistä ja soma pieni
avaimenperä, joka on tehty Kenin sukukalleuksista."


Päivän onnistumiset:

1. Asiakkaan rahayllätys ja kiitokset.

2. Aamulehteen joulutoivotus asiakkaille.

3. Mukava kokous illalla.