Näytti jo siltä että jäämme ilman joulukinkkua. Mutta sain ostettua (vieläpä alennuksella) Ehta Joulukinkun. Kinkku on vain 3,6 kiloa, mutta varmasti se meille riittää. Pakkauksen mukana tuli sinappi ja kuorrutusjauhe. En tiedä kuorrutanko: viime kerralla koko keittiö oli sankassa savussa ja käryssä.


Aamulla menin omakotitaloon tekemään kolmen tunnin joulusiivouksen. Perhe oli kotona ja äiti se siellä laittoi kystä kyllä. Ihanat tuoksut valtasivat koko talon. Onneksi vain pari mattoa piti hakata ulkona, perheen isäntä oli hakannut isommat matot eilen. Toivottelimme joulut puolin ja toisin.


Kävin kotona kääntymässä ja söin samalla ruokaa. Sitten kiirehdin seuraavaan kohteeseen ja vein matkalla laskun eilisen asiakkaan postilaatikkoon. Päivän toisessa työkohteessa minua odotti joulupaketti: viinipullo ja luultavasti suklaarasia. Koko perhe oli paikalla, mutta vanhemmat lähtivät vielä ostoksille. Onnistuin pelästyttämään perheen koiran ja kyllä minäkin pelästyin. Avasin vaatehuoneen liukuoven ja työnsin mopin huoneeseen. Koira olikin siellä ja puraisi moppia. Maistui varmaan aika pahalle ;-)


Neljän maissa työt oli tehty ja pääsin kaupungille. Ensin Kauppahalliin tyttären kanssa kahville. Hallissa ei ollut kuin isoja kinkkuja, en halunnut sellaista. Kävimme Stockmannilla ruokaostoksilla. Kanta-asiakaan alekupongit kelpasivat vielä. Sain 20 euroa alennusta. Muut ruokatarvikkeet tuli ostettua, mutta kinkku ja rosolli puuttuivat. Ostin Akateemisesta pojalle Pahkasika kirjan. Koiralle ja kissalle on lahjat myös.


Kävimme vielä Anttilassa ja etsimme kinkkua tavaratalon alakerran kaupasta. Siellä oli vielä muutama kinkku jäljellä. Ja sitä rosolliakin löytyi. Vielä poikkesimme Punnitse ja Säästä kaupassa ostamassa pistaaseja ja spelttirakeita. Kotimatkalla veimme kynttilän vanhempieni haudalle.


Poika oli käynyt lähikaupassa ja ostanut toivomani tuotteet. Nyt hän imuroi, eli aika viime tippaan jäi tuo meidän joulusiivous. Nyt minä pähkäilen että mitä tässä tekisi. Ei taida auttaa muu kuin herätä aamulla aikaisin ja alkaa kinkkua ja porkkanalaatikkoja paistamaan. Riisipuuron teen kyllä jo tänään. Panna Cotat vasta huomenna. Tytär lupasi tuoda juustoja huomenna.

Hyvää ja Rauhallista Joulua!


Päivän onnistumiset:

1. Kinkku löytyi ja vielä alennuksella.

2. Tyttären kanssa mukavaa jouluostoksilla.

3. Poika teki joulusiivousta.