Kello herätti kahdeksalta. Huomasin pojan kengät eteisessä, eli poika oli nukkunut pommiin. Herätin hänet ja samalla päätimme että hän saa auton tänään käyttöönsä. Matkasin sitten pojan kyydillä ensimmäiseen työkohteeseeni. Jäin kyydistä Hämeenpuiston Cumuluksen kohdalla ja kävelin lopunmatkan.


Vähän noloa että olin noin kymmenen minuuttia myöhässä ja käynti oli ensimmäinen. Kiersin ympäri kerrostaloa ja etsin oikeaa ovea. Rouva oli minua vastassa ja pääsimme heti aloittamaan hommat. Kyseessä oli keittiön kaapien raivaus. Aika kasa tavaraa lähti roskiin: lähinnä mausteita ja leivontatarvikkeita. Kaappeihin tuli tilaa mukavasti ja moni kadoksissa ollut tavara tuli esiin. Lopuksi joimme tietysti kahvit. Tarjolla oli marmorikakkua.


Kävin Satamakadun lähikaupassa ja ostin evääksi fetapiirakan, suklaata ja vettä. Kävelin seuraavaan työkohteeseen, vakiasiakkaan luokse. Perheen mies ja koira olivat paikalla. Sovimme että menen heille sekä jouluaaton aattona sekä uudenvuoden aaton aattona. Eli käynnit aikaistuvat niillä viikoilla päivällä.


Kotiin matkasin bussilla. Kävin ennen kotimatkaa Sokoksella ja ostin itselleni untuvatakin. Hinta oli alennettu ja takille jäin hintaa vain 30 euroa. Hyvä lämmin takki, ja ihan mukavan näköinen. Ei ollenkaan niin pullea kuin untuvatakit yleensä.


Naapuruston pariskunta kävi iltakahveella. Tarjolla oli sitä hyydykekakkua. Hyvin tuntui maistuvan. Minä sitä kakkua jo maistelin eilen illalla. Oikeastaan yöllä. Vieraana ollut rouva antoi kissallemme matolääkkeen. Huomenna tulee tytär avustamaan siinä hommassa. Koiralle annan matolääkkeen ihan vaan makkaran sisään piilotettuna.


Kissa on ollut kummallinen tänään: sille ei maistu ruoka. Se on ihan ennenkuulumatonta! Toivottavasti matokuuri auttaa saamaan ruokahalun takaisin.


Päivän onnistumiset:

1. Uusi mukava asiakas.

2. Uusi kiva talvitakki alennusmyynnistä.

3. Mukavat kahvivieraat illalla.