Olipa raskasta taas aloittaa työt. Jo aamuherääminen tuntui vaikealta. Kun sitten työntouhuun pääsin, niin hyvinhän se meni. Ensimmäinen asiakas tänään oli se vakituinen vanhus, hengityspotilas. Hän on hyvin tarkka monista jutuista, mutta me tulemme hyvin toimeen keskenämme. Tänään hän moitti minua siitä että viimeksi oli jäänyt vessaharjaan vettä. Harja on kuivattava ennen säilytysastiaan laittoa. Sain oikein opastuksen asiasta. Käytin matot pihalla ja tein normaalin siivouksen. Muistelimme yhdessä vanhoja tv-sarjoja. Varsinkin Bonanza aiheutti paljon keskustelua. Muistelin myös katselleeni lapsena Rin Tin Tin sarjaa.


Menin seuraavaan paikkaan, vakituiseen sellaiseen. Vastassa oli paha haju. Katsoin oliko roskiksessa jotain pilaantuvaa, mutta eipä siellä ollut. Pesin varmuuden vuoksi pari roskaämpäriä ja laitoin viemäreihin pesuainetta vaikuttamaan. Asiakasperhe on Lapissa ja palaavat varmaan vasta viikonloppuna kotiinsa. Tein normisiivouksen ja lähdin kotiin.


Minulla oli aivan kauhea nälkä kun pääsin kotiin. Tein tuunattua nuudeliruokaa. Eli keitin nuudelin ihan normaalisti ja lisäsin sinne sen maustepussin. Lisäsin myös homejuustoa sekaan: olipas aika hyvää. No, nälkäiselle maistuu vaikka  mikä.


Illalla kävin vielä Tokmannilla ostoksilla. Ostin pesuaineita, laastaria, taskulampun ja jäävoidetta. Yrityksen tililtä lähti noin 50 euroa kuluihin. Sain tänään kirjanpitäjältä laskun ja ajopäiväkirjan koonti on edelleen kesken. Yrittäminen ei ole ihan helppoa ;-)


Huominen asiakas soitti minulle. Kertoi että oli ostanut ”määräämäni” aineet ja tarvikkeet. Tärkein asia huomenna on se saunan ja pesuhuoneen pesu. Lisäksi imuroin ja moppaan lattiat. Perheen mies jo kuulemma odottaa käyntiäni. En tiedä onko hän paikalla vai saanko olla ihan yksin töissäni.


Poika lähti vielä hakemaan tyttärellä lainassa ollutta saunanpesuvälinettä. Jos asiakkaalla ei ole omaa pesuvehjettä, käytän omaani. Tarkoitus on saada hyvää jälkeä aikaiseksi. Moitin muuten poikaa tai oikeastaan hänen kyydissä olleita kavereita. Auton takapenkillä on tupakilla poltettu reikä ja etupenkillä on ne kebapin jäljet. Tänään ostin tekstiilinpesuainetta ja pääsen kokeilemaan sitä lähipäivinä.


Päivän onnistumiset:

1. Hyvä työpäivä, kiva palata arkeen.

2. Tv-sarjojen muistelua.

3. Shoppailua illalla.