2173651.jpg

Näin tokaisi poikani eilen. Ihmettelin hieman asiaa: näin minimaalista joulua meillä ei ole aikaisemmin ollutkaan. Siitäkö se mahtava tunnelma tulikin?


Poika toivoi lahjaksi uutta tietokonetta, mutta sai vain yhden kirjan. Jouluvieras toi hänelle kaulaliinan ja sisko vie sitten vaateostoksille alemyyntiin. Eli hyvin lahjaton joulu. Poika kehui ruokaa ja söi sitä kolmeen kertaan.


Ruokakin oli nyt hyvin yksinkertaista: kinkkua, porkkana-, peruna- ja maksalaatikkoa. Lisäksi karjalanpaistia ja rosollia. Ruokajuomana vesi ja tuoremehu. Vasta tänään aion leipoa niitä lihapasteijoita, joita meillä yleensä on jouluksi.


Jouluvieras lähti ennen yötä kohti kotiaan. Annoin hänelle mukaan ruokia ja muutaman tölkin olutta. Meillä oli oikein mukavaa, vaikka mitään ihmeellistä ei tehtykään. Katselimme yhdessä Kummelit ja Pokka pitää ohjelmat. Juttelimme niitä näitä, söimme hyvin ja siinähän se joulu meni. Poika oli mielissään kun ex-poikakaverini oli meillä.


Tänään olen nukkunut oikein kunnolla. Kello herätti yhdentoista aikaan ja jo neljän maissa olin päiväunilla. Poika lähti yhden jälkeen autollani hakemaan kaveriaan Hervannasta. Kaveri oli menossa elokuviin, mutta bussit eivät kulje tänään. Poika otti matkalla kyytiin siskonsa, koska he taas matkasivat pikkusiskonsa luokse syömään. Samalla käyvät mummolassa, eli isänsä äidin luona.

Saa nähdä tapasivatko lapseni isäänsä.


Naapurissa on yllättäen perheen pojat paikalla: olivat juuri kavereineen heidän pihassa leikkimässä tulella. Siis ihan kirjaimellisesti. Jotakin uudenvuoden tulitteita heillä oli käsissään. Perheen äiti on ajamassa taksia, kuten eilenkin. Ainakin eilen kävi sosiaaliviranomainen heillä tarkistuskäynnillä, ehkäpä poikkeaa heillä tänäänkin.


Huomenna matkaan lasteni kanssa siskolleni Hämeenkyröön sukutapaamiseen. Tämä tapaaminen on ollut perinne joulusta 2003. Sinä vuonna vanhempani kuolivat, eikä enää päästy kokoontumaan äitimme luokse. Me siskokset pidämme nyt lähisukua koolla.


Päivän onnistumiset:

1. Unta ja hyviä unia riittävästi.

2. Rauhaisaa oloa kotona.

3. Illalla pasteijoiden leipomista (ja syömistä).