Pojalla loppui eilen illalla siivous aika lyhyeen. Sai sentään alakerran siivottua ja jätepaperit vietyä. Aivan hyvin joulu on mennyt ilman suurempaa putsaamista.


Heräsin aamulla kahdeksan aikaan ja laitoin kinkun uuniin. Poika oli ottanut sen huoneenlämpöön ennen kuin meni nukkumaan. Minä jatkoin vielä pari tuntia unia ja kinkku sai olla uunissa noin viisi tuntia. Tein Panna Cotat hyytymään jääkaappiin ja valmistin porkkanalaatikon.


Jouluvieras saapui iltapäivällä. Tytär kävi poikakaverinsa kanssa kahvilla. Kahvipöydässä oli vain juustolautanen viinirypäleiden ja hapankorppujen kera. Lisäksi ne Panna Cotat. Nuoret jatkoivat matkaa tyttären appikokelaan luokse syömään.


Kävin ex-poikakaverin kanssa kävelylenkillä. Koko kylä on niin hiljainen. Ihailimme talojen jouluvaloja ja näimme myös Joulupukin. Miehet ovat nyt käyneet saunassa ja minä menen sinne vuorostaan. Ex innostui ajamaan partaansa. Ihmetteli kun määräsin laittamaan pyyheliinan lavuaarin päälle. No, siitähän on helppo ravistaa karvat pois eikä viemäri menen tukkoon.


Syömme nyt vasta illalla jouluruokaa. Toivottavasti kinkusta tuli hyvä. Lasilliset punaviiniä maistuu varmasti ruuan kanssa. Tähän mennessä ollut oikein hyvä joulu.


Päivän onnistumiset:

1. Tytär ja vävykokelas kävivät kahvilla.

2. Mukava kävelylenkki jouluvieraan kanssa.

3. Ihanan lahjaton joulu.