Siskoni soitti aamulla kahdeksan aikaan ja herätti minut. Ilmoitti että on tulossa kahville tyttärensä ja tämän tyttären kanssa. Pikku potilas (tämä tyttären tytär) oli ollut sairaalassa korvien putkituksessa aamulla. Laitoin heti puhelun jälkeen uuniin karjalanpiirakoita paistumaan. Onneksi pakkasessa oli vierasvaraa. Vieraat kyllä toivat sämpylöitä ja pullaa tullessaan.


Samalla käynnillä sain tilaamani koiranruuat ja lohiöljyn. Potilas piristyi ihan silmissä kun sai ruokaa syötyä. Oli mennyt leikkaukseen ilman syömistä ja automatkalla meille oli vielä oksentanut. Olipa mukava tavata ja jutella kuulumisia. Vieraiden lähdettyä käytin koiran pihalla ja lähdin töihin.


Työkohteessa oli perheen isä paikalla. Hän lähti melkein heti saavuttuani pois. Työt meni ihan OK. Petivaatteet jäi tuulettamatta, koska taivaalta tuli räntää. Seuraavalla käynnillä toivottiin lisäksi ikkunanpesua. Lupasin pestä, jos ei pakkaset ole esteenä. Kohteessa sain kaksi puhelua: asiakas pyysi verhoja vaihtamaan ja raivaamaan vaatekaappia. Toinen pyysi ikkunoita pesemään ja mattoja hakkaamaan. Tältä toiselta menen hakemaan avaimen lauantaina.


Asia josta eilen kerroin, on saanut uuden käänteen. Yhdistyksemme sihteeri oli korjannut lähettämäänsä viestiä. Kysymyksessä ei ole hallituksen kokous, vaan hallituksen kokoontuminen. Eli epävirallinen kokous. Asia ei kyllä tullut hallituksen jäsenille ihan selväksi, minulle soitettiin ja kyseltiin asiasta. Laitoin tänään heille ja sihteerille myös viestiä. Ja korjaukset pöytäkirjoihin. En enää jaksaisi vääntää tätä asiaa. Luultavasti saan vielä monta yhteydenottoa tältä sihteeriltä.


Tämän päivän toisessa työkohteessa odotteli pyyntö kissojen hoidosta. Lähtevät parin viikon päästä reissuun ja minä saan ruokkia kissat ja siivota niiden vessat kahtena päivänä. Suostui oitis. Asiakas kyseli myös että enhän ole lopettamassa yrittämistä. Hän oli pohtinut asiaa työkaverinsa kanssa, joka on myös asiakkaani. Kerroin että en ole todellakaan lopettamassa, vastahan minä olen alussa.


Tytär soitti ja kysyi sinne elokuviin menoa. Päätimme yhdessä että ei nyt mennä. Odotellaan jotain kivaa elokuvaa ja sitten mennään. Tytär tuli käymään illalla ja keitimme kahvit. Kävin nopeasti viemässä naapuruston miehelle rahat autoni korjausmaalauksesta, tänäänhän tuli veronpalautukset. Sovin syksymmällä että maksan silloin. Mies olisi keittänyt minulle kahvit, mutta en jäänyt kahville.


Esittelin tyttärelle puhtoista saunaa. Pesu teki lauteista aivan uudenveroiset ja kyllä pesuvesi oli mustaa. Tytär innostui että hän pesee heidän saunansa. Lainasin pesuaineen ja pesuvälineen. Lisäksi annoin lainaksi otsalamppuni. Tyttären poikakaveri oli vaihtanut heidän saunaan kattolamppuja ja lamput oli luiskahtaneet katon sisälle. Eli sauna on nyt pimeä. Pitäisi keksiä työkalu jolla saa sähköpiuhat vedettyä pienestä raosta läpi. Poika vei siskonsa autollani kotiin. Poika lupasi mennä ajoissa nukkumaan, hän nukkui pommiin tänään.


Päivän onnistumiset:

1. Mukavat aamuvieraat.

2. Kaksi uutta tilausta.

3. Mukava ilta lasten kanssa.