Aamulla olin vakiasiakkaan luona. Perheen rouva olikin paikalla kun saavuin. Hän oli jo ottanut siivousvehkeet esille. Oli kuulemma imuroinut sänkyjenaluset, se on kuulemma hänen jouluperinne. Minä imuroin ne kyllä uudestaan. Perheen koira kaipasi taas kauheasti hellittelyä. Ja sitä sai.


Kauhealla kiireellä menin kotiin ja valmistin pikanuudelit. Söin ne nopeasti ja kiirehdin kampaajalle. Kampaaja irrotti hiuksistani väriraidan joka oli teipillä kiinni. Huonosti se irtosi: hiuksia piti leikata raidan kohdalta. Hiusten tyvi on nyt värjätty ja kampaus on taas OK.


Kuulin kampaajalta että naapurini lapset on huostaanotettu. Tästä naapurista ja hänen vallattomista lapsistaan olen jo monesti kertonutkin. Ihmettelinkin että lapsia ei ole näkynyt muutamaan viikkoon. Perheen koirakin on kadonnut. Nyt taitaa tulla rauhallinen uusivuosi. Vuosi sitten poliisit olivatkin naapurin pihassa jo illalla. Perheen äiti ajaa taksia sivuhommanaan ja on jättänyt lapset tosi usein yksin kotiin. Toivon että lapset saavat nyt apua ja huolehtivan aikuisen tuekseen.


Kampaajan jälkeen tulin kotiin ja join teetä sekä söin pari voileipää. Sitten lähdin toisen asiakkaan luokse. Tein heille joulusiivouksen, pariskunta itse on ulkomailla ja palaavat vasta tiistaina. Imuroin, pyyhin lattiat ja pyyhin pölyt. Tietysti vessa tuli siivottua kunnolla. Lisäksi vaihdoin petivaatteet ja imuroin sängyn sekä petauspatjan. Toiveena oli myös mikrouunin ja roskalaatikon pesu. Tein ne ja pesin samalla myös tavallisen uunin. Vein roskat pois ja jätin avaimen pöydälle.


Tytär oli täällä kun tulin kymmenen jälkeen kotiin. Annoimme yhdessä kissalle lääkkeen sekä matokuurin pillerin. Tytär leikkasi myös koiramme perskarvat. Poikaa oli pyydetty kyytimieheksi, mutta hän ei päässyt matkaan koska minulla oli auto käytössä. Ehkä poika lähtee vielä yöllä autoilemaan.


Huomenna olen menossa kahden likkakaverini kanssa syömään Kangasalan Urkuun. Poika saa olla kyytimiehenä. Jos vain jaksan, käyn myös Marttojen myyjäisissä kuten Tanssiva harmaa pantterikin.


Päivän onnistumiset:

1. Piiitkä työpäivä.

2. Kampaus on taas OK.

3. Naapurissa on rauhallista.