Menin Pispalaan sovitusti klo 10.30. Kysyi että tehdäänkö hommat kuten ennenkin? Käyn heillä kuukauden välein siivoamassa. Rouva pyysi minua katsomaan jälkiä lattioissa. Niissä oli viiruja, mutta onneksi ei naarmuja. Viirut näkyivät vain auringonvalossa, eikä vanha pariskunta ollut niitä huomannutkaan. Heidän poika oli vierailullaan kiinnittänyt asiaan huomiota.


Jäljet ovat varmaan jääneet mopista saarni-parkettiin. Luultavasti he ovat myös itse moppailleet, tuskin minun kerran kuussa siivous riittää? En tiedä. Minä hermostuin ihan täysillä: mielikuvissani ajattelin että koko parketti menee hiontaan ja vakuutus ei korvaa sitä. Paska juttu.


Asiakkaani eivät olleet yhtään vihaisia tai vaativia. Totesivat vaan että täytyisi saada selville millä viirut lähtevät pois. Minä hinkkasin niitä mikrokuituliinalla ja aika hyvin ne haalenivat. Päätimme yhdessä kysyä neuvoa Sini-tuotteelta.


Kotona laitoin Sini-tuotteelle reklamaation sähköpostilla ja vielä soitin asiakaspalveluun. Soitin asiakkaalleni ja hän lupasi laittaa mopin palautuksena Sini-tuotteelle. Heidän tehomopissa on valkoinen osa lattiaa vasten, kun muissa vastaavissa (asiakkaiden ja minun omissa) osa on harmaata muovia. Olisiko siinä selitys lattioiden viiruihin? Tehtaalla tutkitaan asiaa.


Pispalassa ollessani sain peruutussoiton Tesoman uudelta asiakkaaltani. Uutta aikaa ei ole sovittu, koska en saanut häntä tänään uudestaan puhelimeen. Luulen että nainen välttelee raivausta: hän ei halua luopua mistään. Yritän tavoitella häntä huomenna.


Kotimatkalla poikkesin Pyynikille asiakkaan luokse. Hän oli tilannut joulusiivouksen, mutta avainta en ole saanut. Asiakas olikin yllättäen kotona, flunssaa potemassa. Yhtään ylimääräistä avainta ei ole, mutta sovimme että haen avaimen 8.12. Alan sitten vuoden alusta käymään heillä kerran kuukaudessa. Jep!


Illalla olin erään järjestön syyskokouksessa. Paikalla oli paljon järjestötuttuja ja kokous oli mukava. Tuttavani ihmettelivät kun kerroin etten ole enää puheenjohtaja paikallisyhdistyksessä. Olivat todella hämmästyneitä. Kokouksessa oli paikalla myös paikallisyhdistyksen sihteeri, juuri hän joka jyräsi minut pois puheenjohtajan pallilta. Juttelimme aivan asiallisesti kokouksessa. Mutta kotimatkalla samalla bussilla hän ei enää uskaltanut tulla viereeni istumaan.


Sain vielä illalla lukea Moron toimittajan jutun yrityksestäni. Juttu oli aivan loistava. Kuulemma sitä ehkä lyhennetään, valitettavasti. Pyysin että yritykseni nettisivun osoite olisi jutussa esillä.


Päivän onnistumiset:

1. Reklamaatio käsittelyyn.

2. Kiva syyskokous.

3. Hyvä juttu toimittajalta.