Heräsin kellonsoittoon jo yhdeltätoista. Olipa hyvät unet. Kuulin kyllä uneeni jotain ihmeellistä pauketta. Herättyäni huomasin että naapurissa oli peltikaton tekijä paikalla. Katto on jo asennettu, mutta mies paukutteli vasaralla kattoa sieltä täältä. Asennus oli varmaan kesken?


Otin uunipaistin huoneenlämpöön ja tein itselleni aamupalaa. Aamulehti tuli luettua oikein tarkkaan. Ulkoilutin koiran ja laitoin paistin uuniin. Lihan lisäksi laitoin kattilaan veneperunoita kypsymään. Aika helppo ja halpa ruoka. Laitoin saunan lämpiämään ja herätin pojan.


Kun poika oli saunassa kävin naapurinmiehen kotona. Hän on siis siellä Teneriffalla lomailemassa ja minä huolehdin posteista ja akvaariokaloista. Yllättäen perheen poika olikin kotosalla: onnistuin herättämään hänet. Minä ruokin kalat ja juttelimme hetken aikaa. Seuraavan kerran menen paikalle vasta maanantaina.


Kotipihassa tein muutaman haravointiliikkeen. Eli vaahteranlehtiä lähti roskikseen muutama nyytti. Muita lehtiä en haravoi, mutta vaahteran lehdet on pakko siivota pois. Ne eivät mätäne talven aikana juuri ollenkaan.


Oli tarkoitus vaihtaa talvirenkaat tänään, mutta se jäi taas ajatuksen asteelle. Huomenna sitten…

Pyöräilin illalla lähikioskille: oli pakko ladata bussikortti. Nuorisojoukkoa nauratti otsalamppuni. Huusivat minulle: ”Hei valopää”. Tyttären pyörässä ei ole valoa, joten otin valoksi otsalampun. Toimii muuten loistavasti. Näpit oli ihan jäässä kun pääsin kotiin. Nahkahanskat eivät paljonkaan sormia lämmitä. Pakkasta oli asteen verran.


Ei sitten tullut käytyä hautausmaallakaan. Kesärenkailla ei viitsinyt lähteä urheilemaan. Laitoin pihalle hautakynttilän vanhempieni muistoksi. Uskon että sielu kulkee aika vapaasti, eihän se hautapaikka ole ainoa paikka jossa voi kunnioittaa vainajia. Kuulen ihan korvissani äitini kommentin: ”Ette kyllä lähde ajamaan kesärenkailla, siellä on liukasta!”.


Huomenna olen menossa kaupungille. Ensin kaverini kanssa Naisday tapahtumaan Tampere talolle ja sitten yh-syyskokoukseen. Poikkean varmaan myös Sokoksella. Ainakin väripatruuna on ostettava tulostimeen.


Päivän onnistumiset:

1. Hyvä saunominen.

2. Kiva iltapyöräily.

3. Onnistunutta ruokaa.