2086949.jpg

Tänään se luvattu myrsky sitten tuli. Tuuli on puuskittaista ja lunta on tullut koko päivän. Lumitöihin on turha mennä vielä. Päivä on sujunut ihan kotosalla.


Päivällä laitoin uuniin eilen ostamani pihvit lohkoperunoiden kera. Hyvä ja helppo ruoka. Iltapäivällä kävimme saunassa. Saunassa oli mukava olla kuumissa löylyissä ja samalla katsella ikkunasta lumimyrskyä. Löylyä lissää vaan!


Siskon tyttö soitti ja tein hänelle tilauksen. Tilasin koiralle 15 kiloa kuivamuonaa ja kissalle sekä koiralle lohiöljyä. Lupasin että viikonloppuna haen tavarat Ylöjärveltä. Minulle on kuulemma kerätty myös pyytämiäni Piltti-purkkejakin. Tarkoitus on tehdä sinappia jouluksi. Tätä ohjetta en ole vielä kokeillut, mutta se vaikuttaa hyvältä.


Isännän parempi joulusinappi:


tölkillinen Colman’s-sinappijauhetta (100 g)

tölkillinen sokeria

tölkillinen munia

tölkillinen kermaa

3 tl maizenajauhoja

tilkka vettä ja viinietikkaa

1 rkl konjakkia

2-3 valkosipulin kynttä


Käytä sinappitölkkiä mittana. Vatkaa sinappijauhe, munat, sokeri, kerma ja vesitilkkaan sekoitettu maizena sekaisin. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen kiehumapisteeseen. Ota pois liedeltä ja anna sinapin jäähtyä. Mausta viinietikalla, konjakilla ja murskatuilla valkosipulin kynsillä.

Tässä linkissä lisää sinappisia ohjeita. Myös pikasinappi!


Huomenna alkaa työpäivä vasta klo 12.00. Menen Tampereen itäiselle alueelle uuden asiakkaan luokse. Kysymyksessä on kaappien raivausta. Aikaa on varattu vain kolme tuntia. Luulen että siinäkin ajassa saan aika paljon tehtyä. Hyvä että asiakas on itse paikalla.


Päivän onnistumiset:

1. Hyvä ruoka – parempi mieli.

2. Saunassa makoisat löylyt.

3. Lötköttelypäivä.