Lähdin aamulla töihin ja matkalla poikkesin palauttamaan niitä nakkeja lähikauppaan. Autooni oli hankala päästä: vain repsikan ovi aukesi. Nostin kuskin oven lapsilukon auki ja niin pääsin kuskin paikalle. Ovi ei enää sitten mennytkään kiinni. Ajelin ovi auki kaupalle.


Kaupassa sain rahat takaisin nakeista, mutta sitä en tiedä tekeekö kauppias reklamaation Atrialle. Kaupan pihassa renkkasin kuskin oven lukkomekanismia, mutta en saanut ovea menemään kiinni. Otin takistani vyön ja sidoin sillä ovea kiinni. Ajaessa siis pidin vyöstä kiinni ja ovi oli koko ajan muutaman sentin auki. Tosi kylmä viima tuli oviaukosta. Pelotti lähteä moottoritielle sillä varustuksella. Onneksi tajusin poiketa Kaukajärven Nesteelle.


Siellä sainkin hyvää palvelua. Kauppias myi minulle aseöljyä (lukkosula on huono, koska se saattaa "syödä" lukoista öljyt). Kohtelias mieskauppias tuli vielä pihalle öljyämään autoni lukot sekä lukkomekanismit. Mekanismi oli aika jumissa, mutta vetreytyi ruuvimeisselin käskystä. Ovi saatiin toimimaan ja pääsin jatkamaan matkaa Peltolammille.


Matkalla soitin asiakkaalle ja ilmoitin että myöhästyn hieman. Siivous sujui ihan entiseen malliin ja suurin osa ajasta meni kahvinjuonnissa. Rouva oli hieman alakuloisen oloinen, mutta tuntui piristyvän kahvittelun myötä. Kerroin hänelle kuulumisiani: suruja ja iloja.


Kun tulin kotiin, poika olikin jo tullut koulusta. Söimme yhdessä eilistä nakkisoppaa ja juttelimme kaikenlaista. Sain soiton Ensimetristä. Minähän anoin sitä starttirahaa vielä lisää, vaikka 12 kuukautta on jo myönnetty. Hakemukseni oli hyvin perusteltu, näin sanoi käsittelijä, mutta olen jo nyt saanut rahaa enemmän kuin muut. Kovan tinkaamisen ja vakuuttelun jälkeen myönsi minulle rahaa vielä kahden kuukauden verran. Olen hyvin tyytyväinen.


Kävin illalla katsomassa sitä kaverini vanhaa tietokonetta. En taida ostaa sitä, koska siitä ei taida olla kuin vaivaa. Koneessa on virus käyttöjärjestelmässä ja se on muutenkin sekaisin. Koneella on ikää 9 vuotta, mutta hinta on vain 80 euroa. Toivon että yritykseni vaurastuu ensi vuoden alussa niin, että voin ostaa uuden koneen.


Testasin tänään Tamperelaisen tunnuksiani. Elokuussa sain tunnukset, joilla pääsen kirjoittamaan juttuja Tamperelaisen nettiversioon. Jotkut jutut päätyvät myös perinteiseen lehteenkin. Minun on nyt ensin lähetettävä esittely itsestäni ja sitten voin olla leikkitoimittaja. Täytyy vaan ottaa siihenkin omaa aikaa.


Huomenna on aika tiukka päivä. Ensin Pispalaan vakiasiakkaan luokse kolmeksi tunniksi. Sitten Tesomalle uuden asiakkaan luokse kolmeksi tunniksi. Illalla on vielä erään järjestön syyskokous.


Päivän onnistumiset:

1. Lisää starttirahaa.

2. Hyvää palvelua huoltoasemalla.

3. Saunaan hyviin löylyihin, humps.