Kello herätti yhdeltätoista. Koira oli päässyt yllättäen viereeni nukkumaan. Se ei ole päässyt pitkään aikaan sänkyyn hyppäämään, enkä ole alkanut sitä nostelemaan. Nyt se oli varsin tyytyväinen vieressäni.


Pojan uusi tyyny oli varmaan hyvä: hän heräsi vasta yhden jälkeen. Silloin tytär tuli käymään. Haimme pitsat kaikille kolmelle.


Tyttären poikakaveri oli hukannut eilisellä reissulla sekä avaimensa että takkinsa. Tytär oli turhaan hakenut häntä sekä Keskustorilta että linja-autoasemalta. Kun tytär pääsi kotiin, poikakaveri oli jo tilannut ovenaukaisun vartiointiliikkeeltä. Sitä ennen oli yrittänyt murtautua kotiin. Soitti vartiointiliikkeelle naapurista, koska oli laittanut oman puhelimensa käyttökunnottomaksi. Eli syöttänyt kolme kertaa väärän pin-koodin puhelimeen.


Minä nukuin pienet päikkärit ruuan jälkeen. Autoni tuotiin maalauksesta illalla. Hinta alle 200 euroa töineen ja tarvikkeineen. Minusta aika halpa. Lupasin maksaa veronpalautuksista.


Illalla kokosin eilen ostamani cd-hyllyn. Se on nyt täynnä cd-levyjä ja DVD-filmejä. Lisäksi pojan Pleikkaripelit täyttivät hyllyn. Kiinnitin hyllyn Lundian hyllyyn ettei se kaatuisi päälleni. Asensin hyllyn sänkyni viereen.


Lämmitin uunin tänään. Pellin sulkeminen unohtui, joten laitoin uusia puita uuniin. Sitten muistin sulkea pellit ajoissa: hiillosta mutta ei enää sinistä liekkiä. Nyt lämpöä piisaakin. Poika käytti koiraa ulkona ja minä sain vaan naputella täällä koneeella. Tänään oli netti pimeänä muutaman tunnin. Elisan asiakkaat saivat voivotella.


Huomenna ja tiistaina minulla on pakollinen vapaapäivä: eli ei ole asiakkaita. Humenna taidan poiketa kaverillani Kangasalla. Hänellä on kuuden viikon sairasloma menossa: vaivasenluu on leikattu.


Päivän onnistumiset:

1. CD-hylly on koottu.

2. Pitsaa lasten kanssa.

3. Edullinen auton maalaus.