Ostin koiralle vain kaksi kiloa kuivamuonaa, hinta oli 11,20 euroa. Iso säkki, jonka yleensä ostan, olisi maksanut 61 euroa. Taidan ostaa koiralle hieman halvempaa kuivamuonaa siskoni tyttären kautta. Koira sai siitä eilen maistiaiset ja tykkäsi kovasti. Se kuivamuona on myös tarkoitettu veteraanikoiralle.


Hämeenkyrössä kävin Palviportilla ostoksilla. Ostin suolalihaa leikkeleeksi, porsaan- ja kasslerpihvejä sekä Palviportin omaa sinappia. Olin siskoni luona täsmällisesti sovittuna aikana. Samoin toinen siskoistani.


Koirat tervehtivät oikein innolla. Jättikokoinen irlanninsusikoira teki ihan tahallaan minulle kiusaa: se kävi juomassa vesikipolla ja tuli sitten nuuskimaan minua. Saksanpaimenkoira halusi välttämättä syliini. Nyt on vaatteet sitten sekä kuolassa että karvoissa. Mitäs siitä, pesulla selviää. Koirat ovat kivoja!


Yksi siskoni kissoista on ollut kadoksissa jo monta viikkoa, olisikohan kettu syönyt sen? Kaksi muuta kissaa (meidän kissan poikaset) ovat kyllä tallessa. Olivat viime viikolla tappaneet yhden hiirenkin.


Joimme kahvit kasvispitsan ja pullan kera. Paperiasiat saatiin kuntoon. Allekirjoituksemme todistivat Paussipaikalla siskoni tuttava ja kahvion myyjä. Paperi lähtee nyt postissa pesänhoitajalle ja saamme rahat varmaan pikapuoliin. Kiva saada jouluksi vähän extrarahaa.


Lapseni eivät tavanneetkaan siskopuoltaan eilen teatterissa. Paikalla oli vain lapsen äiti vanhemman lapsensa kanssa. Mukavaa oli silti ollut. Esitys oli kuulemma melko hyvä. Tyttären poikakaveri oli sovitusti tytärtä vastassa näytöksen jälkeen. Mutta sitten hän teki oharit. Olivat sopineet että hakevat ruokaa ja viettävät koti-illan. Poikakaveri olikin sopinut kavereidensa kanssa menon ravintolaan.


Tytär oli täällä sitten illalla kun toi veljensä kotiin. Tarkoitus oli hakea poikakaveri yöllä kaupungista. Tänään tytär oli hakenut lainaksi mummon vanhat lämpörullat. Oli lähdössä vuorostaan viihteelle. Onneksi en ole myynyt lämpörullia kirppiksellä. Täytyykin kokeilla niitä myös itse.


Tampereella alkoi lumisade illalla yhdeksänmaissa. Lunta tulee tasaiseen tahtiin ja pohjoistuuli on heikentynyt. Lämmitin taas olohuoneen uunin. Nyt on pakko antaa periksi: laitoin kolme patteria lämpiämään. Aika viileää täällä on ollutkin.


Päivän onnistumiset:

1. Kiva reissu Hämeenkyröön.

2. Perintöasiat reilassa.

3. Hyvät ostokset Palviportilta.