Tänään vedettiin se viimeinen viisaudenhammas pois. Se kävi yllättävän helposti. Ensin tietysti puudutettiin ja kyllä minä jännitin poistoa. Ihmettelin kun lääkäri painoi kolme kertaa hampaan ympäriltä, eikä vetänyt hammasta. Lääkäri selitti että hammas ikään kuin pullautetaan pois. Sain pureskella pumpulitukkoa aika kauan ja sitten vielä takimmaista hammasta hiottiin. Operaation hinta oli 36 euroa.


Ennen hammaslääkäriä olin pesemässä ikkunoita Kalevassa. Samassa kerrostalossa jossa olen asunut 1960-luvulla. Vastassa oli ihana mummeli joka puhui kuin papupata. Sain kuulla monet kertomukset ja tietysti joimme yhdessä kahvia. Hän halusi maksaa käteisellä ja sehän sopi. Lähetin hänelle tänään kuitin käteismaksusta.


Hammaslääkärin jälkeen matkasin Linnainmaan Kelaan. Kyselin mahdollisuutta nostaa pojan opintotukea. Se on nyt hieman yli sata euroa, mutta maksimi on 240 euroa. Minun vuoden 2006 tulot on otettu huomioon ja nyt muutosta halutessa tulojen pitäisi olla alentuneet 20 %. Kysyn asiaa huomenna vielä kirjanpitäjältä. Samalla reissulla kävin terveyskeskuksessa mittaamassa verenpaineeni itse mittaus pisteessä. Oli vähän koholla, mutta tokko ihme hampaanpoiston jälkeen.


Tulin kotiin ja laitoin uuniin kinkkukiusausta. Pojalta tulikin jo tekstari: onko kotona mitään ruokaa? No, onneksi oli. Koulupäivä oli ollut kuulemma riehakas. Pojat olivat pelleilleet trukkien ja autojen kanssa. Onneksi mitään onnettomuutta ei ollut tapahtunut.


Lämmitimme illalla saunan. Poika kävi löylyissä, mutta minä vaan pikaisesti suihkussa. Hammasta, tai hampaan entistä aluetta jomotteli. Ajattelin että löyly ei tekisi hyvää. Poika ulkoilutti koiran ja vei postit laatikkoon. Lähetin asiakkaalle käteiskuitin ja synttärikortin siskoni tyttärelle. Keskiviikkona meidät on pyydetty juhliin, mutta menen tyttären kanssa kuuntelemaan stand uppia Tanssitalolle.


Minua pyydettiin puhumaan yrittäjien teemapäivään maanantaina. Palkkaa en saa, mutta ilmainen ruoka on tiedossa. Paikalle odotetaan 60 kuulijaa. Täytyy varmaan oikein valmistella puhe.


Päivän onnistumiset:

1. Onnistunut hampaanpoisto.

2. Mukava asiakas.

3. Luentopyyntö.