Näin alkuun voit tehdä hauskan testin. En muista mistä tämä löytyi, jostain netin sisältä kuitenkin. Eli näin se menee:


Istuessasi siinä päätteen ääressä, kohota oikea jalkasi irti lattiasta ja pyöritä sitä myötäpäivään ... samaan suuntaan kuin kellokin liikkuu. Piirrä samanaikaisesti oikealla kädelläsi numero kuutosta pöydänpintaan tai ilmaan. Mihin suuntaan jalkasi nyt pyörii?


Heräsin aamulla kahdeksalta kauheaan kolinaan ja paukkeeseen. Luulin että joku hakkaa talomme seinää tai katolla paukkuu. Melunaiheuttajat olivatkin naapurissa: siellä uusitaan peltikattoa. Miehet purkivat vanhaa kattoa pois ja pudottelivat peltejä maahan. Lähdin viemään koiraa pihalle ihan unentokkurassa. Koira halusi heti pissan jälkeen sisälle, mutta kävelytin sitä niin kauan että kakkakin tuli.


Lähdin bussilla kaupunkiin heti puolenpäivän jälkeen. Ensin kävin Keskustorin vaalikopeilla: siellä sai maittavaa hernerokkaa ilmaiseksi. Juttelin muutamien ehdokkaiden kanssa. Kävin Aamulehden konttorilla ja jätin yritykseni mainoksen julkaistavaksi lehteen. Hinta 56 euroa ja julkaisu on ensi lauantaina ja ensi viikon sunnuntaina. Nyt tuli sekin selville ettei Aamulehti veloita pienlaskutuslisää. Voin soittaa puhelimella seuraavan mainoksen ja yhteystietoni kyllä löytyy. Lasku tulee sitten perässä. Nyt maksoin laskun kortilla.


Stockmannilta tuli mainos: vielä ehdit saamaan kortin ilman erillistä anomusta. Kävin illalla täyttämässä hakemuksen netissä ja saan kortin kolmen viikon sisään. Tämäkin homma on ollut työn alla ainakin puoli vuotta. Nyt se on hoidettu. Huomenna ilmoitan Nordeaan pankkineuvojalleni että homma on hoidossa. Hänen piti meinaan hoitaa anomus puolestani. Odotteli niitä palkkatulotietojani kirjanpitäjältäni.


Matkasin vakikohteeseeni Hämeenpuiston lähelle. Siellä oli asiakaan anoppi vastassa. Viimeksi hän tarjosi minulle räiskäleitä, mutta nyt oli tarjolla kahvia ja korvapuusteja. Meillä oli oikein mukava juttutuokio. Tuokio kesti kyllä tunnin verran. Siivoushommat tuli kyllä myös hoidettua. Olin vähän yliaikaa kylläkin. Kotimatkalla poikkesin vielä vaalikopeille ja tapasin siellä tuttuja.


Illalla siivosin täällä kotona. Imuroin ja moppasin alakertaa. Vielä ennen yötä pesen vessan ja lavuaarit. Sekä pyyhin pölyt. Toivottavasti koira ei likaa eteisen puhdasta lattiaa ensi yönä.


Sain muuten uuden asiakkaan tänään, tosin vain kertaluonteisen. Menen maanantaina siivoamaan hänen uutta asuntoaan Kalevaan. Mies lupasi hommata imurin paikalle. Siivoan lattiat ja kaapit sekä pesen ikkunat. Sain ilmoitettua että veloitan puolentunnin verran matkakuluja. Miestä nauratti kun kerroin siivoavani niin hyvin kuten olisin itse sinne muuttamassa. Täytyypä mainostaa hänelle viikkosiivouksen ihanuutta, jos vaikka saisi vakiasiakkaan.


Päivän onnistumiset:

1. Ilmainen lounas Keskustorilla.

2. Rästihommat hoidettu (Aamulehden mainos ja Stockmannin kortti)

3. Uusi asiakas.