Aamulla lähdin Peltolammille vakiasiakkaalleni. Tarjolla oli paahtoleipiä kahvin kera. Juttelimme vaalien tulokset ja ulkomaanmatkat. Maksun sain käteisellä ja sovimme seuraavan käynnin.


Sitten kiirehdin kauppaan hakemaan ruokaa itselleni. Tulin ruuan kanssa kotiin ja siellä olikin yllätys eteisessä: paskaa ympäriämpäri. Yhdet pökäleet ja kolmet kurapaskat. Haju oli aivan hirvittävä! Söin ruuan olohuoneessa, jossa hajua oli vähiten. Lähdin toiseen työkohteeseen. En ehtinyt siivoamaan koiran jätöksiä.


Pesin ikkunoita kaksi tuntia. Perheen äiti ja poika olivat paikalla. Perheeseen on tulossa vauva aivan lähiaikoina ja kaikki oli jo häntä varaten valmiina. Todella ihanaa. Ensi viikolla menen jatkamaan ikkunanpesua ja muutenkin siivoilen heillä.


Tulin kotiin ja siivosin koiran aikaansaannokset. Moppasin lattiat ja laitoin mopin ja muut siivousrätit pesukoneeseen. Poika tuli kotiin ja kerroin hänelle mitä olin tehnyt. Meillä olikin oikein mukava juttutuokio.


Poika haki meille yhden pitsan ja tarkoitus oli syödä se puoliksi. Poika söi oman puolikkaansa ja minä vain kaksi palaa omasta puolikkaastani. Katselin telkkaria ja sitten päätin että poika saa viimeisen palan pitsaa. Ilmoitin asiasta hänelle ja samalla näin että kissamme oli pitsan kimpussa. Se oli saanut ongittua pitsanpalan laatikosta ja oli syönyt koko päällisen. Ananaksenpalat se oli sylkenyt pois. Hemmetin katti!


Illalla pesin kaksi koneellista pyykkiä. Ensin siivousvälineet: mopit, rätit ja pyyhkeet. Sitten pojan ja minun housut sekä sukat. Astianpesukone käynnistyy ihan kohta.


Päivän onnistumiset:

1. Mukava uusi asiakas.

2. Kiva juttutuokio pojan kanssa.

3. Hermot säilyi vaikka eläimet mellastivat.