Tänään on ollut mukava kotipäivä. Laiskaa oloa, mutta myös toimimista. Nukuin puoleenpäivään ja poika vielä pitempään. Koira oli kakannut eteiseen, vaikka sitä ulkoilutettiin illalla. Vanhuus ei tule vaivoitta koiralekaan.


Aamulehdessä joku kehui että kuinka hän "rikastuisi" 800 euroa kuussa erotessaan. Niin paljon hän saisi yhteiskunnan tukia yksinhuoltajana. Kirjoitin vastineen ja lähetin sen Aamulehteen. Tiedättehän että ainoa yksinhuoltajille annettu etuus on korotus lapsilisään. Summa on 46,60 kuukaudessa. Muita yhteiskunnan tarjoamia tukia yksinhuoltajaperhe hakee aivan samalta viivalta kuin muutkin. Että se siitä rikastumisesta.


Päivän ruoka oli eineksiä, vaikka olisi ollut aikaa kunnolliseen ruuanlaittoon. Poika söi maksalaatikon ja minä pakastettua riisi-kasvis-kanajuttua. Illalla leivoin omenaisia muffineja. Niitä varten piti käydä ruokakaupassa hakemassa rasvatonta piimää. Tein tupla-annoksen, mutta piimää jäi silti 5 dl. Mihinkähän sen käyttäisi?


Tässä ohje (12 kpl):

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

0,5 dl kauraleseitä

2 tl soodaa

2 tl vanilliinisokeria

1 tl kanelia

vajaa desi siirappia

2,5 dl piimää

1 dl sokeria

0,75 dl Becel juokseva kasviöljyvalmistetta

1 omena (voit lisätä omenan sijaan muita hedelmiä tai marjoja)


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja Becel. Lisää omenanpalat taikinaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Taikina maistui hyvältä ja tuoksu oli ihana. Pojan mielipide oli että kyllä näitä syö. Itse en ole vielä niitä maistanut. Koristele muffinit siivilöimällä tomusokeria päälle tai tee tomusokeritahnapäällyste. Hyviä ohjeita löytyy Marien blogista.


Tein iltapalaksi myös lämpöisiä leipiä. Pojan kanssa oli tänään taas pieni riita. Naapurin koira haukkui kuin hullu: se haukkuu kaikki ohikulkijat ja kaikki hyötyjätepisteellä kävijät. Aioin avata keittiön ikkunan ja huutaa "Ole hiljaa!". Pojan mielestä häpäsy jos huutelen ikkunasta. Hän tuli ikkunankahvaan kiinni sillä seurauksella että yksi tuoppi kaatui ja meni rikki. Minulla oli tuopissa yksi kukka juurtumassa. Laitoin kukan juurtumaan toiseen purkkiin ja sovimme riidan heti.


Huomenna on äänestys ja kellojakin saa siirtää tunnin taaksepäin. Poika haluaisi että menisimme huomenna elokuviin katsomaan Sauna elokuvaa. Pitäisi vielä ehtiä käymään kaverini nimppareillakin.


Päivän onnistumiset:

1. Kirjoitus Aamulehteen.

2. Hyvät muffinit.

3. Uusi mainos kaupalle. Kuka kumma repii mainoksiani pois?