Tavoitteeni ei kyllä tyssää tähän, vaan pyrin edelleen kirjaamaan kolme onnistumista päivittäin. Tänään on ollut kyllä paskapäivä, ihan kirjaimellisesti.

Aamu sujui ihan tavallisesti. luin lehden aamupalan kera ja sitten ulkoilutin koiran. Se kakkasi ja pissasi nopeasti vesisateessa.


Lähdin vakipaikkoihini Järvensivulle ja Messukylään siivoamaan. Ensimmäisessä kohteessa oli lappu pöydällä: voisitko tuulettaa myös petivaatteet jos ehdit. En todellakaan ehtinyt ja sitä paitsi tuuletus ei onnistu vesisateella. Jätin vastaukseni, eli ehdotin joko lisätyöaikaa tai sitten jo sovituista hommista on osittain luovuttava lisätöiden takia. Mitään työtä ei voi tehdä ”siinä samalla” vaan kaikki ottaa oman aikansa. Sovittu kolme tuntia ei meinaa nytkään riittää siivoukseen. Tänään vielä meni lapsen sukka imuriin ja aikaa kului sen poissaamiseen.


Seuraavassa kohteessa kissat jo odottelivat minua. Päiväunillahan ne olivat, mutta virkistyivät saapuessani. Toinen kissoista on erittäin kiinnostunut vedestä: on aina pääpitkällä moppiämpärin vieressä. Toinen pelkää edelleen imuria. Kun hommat oli tehty, lähdin erittäin nälkäisenä kotiin.


Kotona olikin yllätys: koiranpaskaa eteisessä ja siitä peremmälle mentäessä, ihan keittiöön asti. Monta läjää kurapaskaa, oikein vaahdon kera. Haju oli mitä karsein. Avasin ikkunat ja laitoin talouspapereita läjien päälle. Suihkuttelin ilmanraikastinta ja yökkäilin. Oli pakko lämmittää ensin ruokaa, koska nälkä oli kova. Menin ruuan kanssa olohuoneeseen (onneksi olohuoneen ovi oli ollut kiinni päivällä) hajuttomalle vyöhykkeelle. Yritin rauhoittua telkkarin äärellä. Soitin siskolleni ja kerroin uutisia.


Poika on tulossa tänään kotiin. Tosin vasta yöllä. Hän on nyt siskoni kanssa elokuvissa katsomassa Tropic Thunderia. Poika vaikutti puhelimessa väsyneeltä ja kiukkuiselta. Asiaan varmaan vaikutti se että kerroin säästäväni hänelle kakkasiivousta myös. Minä yritin siivota, mutta oksennus tuli melkein suuhun. Kaksi likaantunutta mattoa heitin pihalle ja toinen niistä taitaa mennä kyllä roskikseen. ”Korvaavana” siivouskohteena minulla on nyt yläkerta. Samalla vaihdan petivaatteet pojan sänkyyn.


Päivän onnistumiset:

1. Uusi asiakastiedustelu. Lupasi soitella myöhemmin, koska juuri hänen haluamansa päivä oli minulla täynnä. Hyvä että puhelin yleensä soi ja kysellään töihin.

2. Olohuone säästyi ripulikakalta. Onhan sekin onni että kakkaa oli muualla vain lattioilla ja matoilla. Seinät ja katto ovat aivan puhtaat.

3. Poika tulee kotiin. Olenkin jo ikävöinyt häntä, mutta toisaalta ollut aika tyytyväinen ettei tänne tietokoneelle ole tarvinnut jonottaa.