Sain taas aamulla kiireen aikaiseksi, vaikka ensimmäinen työkohde oli vasta klo 11.00. Olen ihastunut Perhesalaisuuksia sarjaan  ja sitä katselinkin taas aamulla. Poika oli lähtenyt omia aikojaan kouluun.

Siispä matkasin kohti Nattaria vakikohteeseen. Menin polkupyörällä. Matka on noin kilometri edestakaisin. Paikalla oli perheen koira ja se oli taas ihan yliystävällinen minut nähdessään.


Kävin pikaisesti kotona: paistoin makkaramunakkaan ja söin sen. Sitten kiidin kohti Messukylää. Siellä oli kaksi kissa minua vastassa. Nuorempi kissa pelkää minua edelleen, koska se pelkää pölynimuria. Leikin sen kanssa, mutta se ei antanut silittää itseään.


Tulin kotiin ja tein pikaruuan. Eli nakkiranskalaisia. Kävin ruokakaupassa ja nyt meillä on suunnitelmat muutamaksi päiväksi. Huomenna uunipaistia perunamuusin kanssa, sunnuntaina joko hernekeittoa pannarin kera tai sitten nakkipataa. Työllistävää tämä pojan lihottaminen!


Tytär tuli illalla kylään. Luki tietysti Seiskaa ja joimme yhdessä kahvia. Otin pakkasesta pullia sulamaan. Kaverini tuli myös käymään. Hän oli sauvakävellyt Messukylästä meille. Oli kova pissahätä ja kahvintarve meille saapuessa. Molemmat tarpeet tuli tyydytettyä.


Poika sai viedä kaverini Turtolaan kahvittelun jälkeen. Minä lähdin kyytiin mukaan. Poika ajoi yksistä liikennevaloista ”vanhoilla vihreillä”. Siitäkös me äidit innostuimme moittimaan. Nuori kuski luulee olevansa voittamaton jne paasausta.


Illalla kävin vielä naapurin rouvan kanssa kävelyllä. Koirat olivat mukana. Meidän koira jaksoi yllättävän hyvin kävellä. Lenkki oli kyllä vain noin kaksi kilometriä, tai alle. Oli kuitenkin mukava nähdä naapuria ja vaihtaa kuulumisia.