1994590.jpg

Tein aamulla niitä kinkku-paprika piiraita uudessa muffinvuoassa. Taikina tehtiin erikseen ja täyte myös. Ei siis ihan perinteinen muffiniohje. Olikin aika räpellystä saada taikina vuokiin tasaisesti. Mutta lopputulos oli hyvä. Illalla kokeilen toista ohjetta, se on helpompi ja nopeampi.


Tässä aamuinen piirasohje:

Taikinaksi sekoitetaan 100 grammaa voita, 2 desiä vehnäjauhoja ja 2-3 ruokalusikallista vettä. Taikina jaetaan 12 osaan ja sillä vuorataan pienet vuoat. Täytteeksi tulee 10 cm:n pala purjoa silppuna, 100 grammaa savukinkkusuikaleita, puolikas paprika palasina ja 3 desiä juustoraastetta. Täyte vuokiin ja päälle vielä kermamunaseos. Siinä on desi maitoa ja desi kermaa sekä kaksi kananmunaa. Mausteena puolikas teelusikallinen timjamia, neljäsosa teelusikallinen mustapippuria ja ripaus chilijauhetta. Uunin keskitasolla 25 minuuttia ja lämpö 200 astetta.


Leipomisen ja aamupalan jälkeen menin saunaan. Herättelin pojan saunasta tultuani ja komensin hänet löylyyn. Poika oli aika väsynyt: hän oli käynyt aamuyöllä hakemassa kaveriaan kaupungista. Kaveri oli unohtanut että oli soittanut ja pyytänyt kyytiä ja oli jo matkalla kotiinsa taksilla. Poika soitti hänelle, koska kaveria ei näkynyt Keskustorilla. Kaveri jäi taksista matkalla pois ja poika noukki hänet kyytiinsä. Että semmonen tapaus.


Tänään oli pojan kanssa hieman riitaa. Ehkä olimme molemmat väsyneitä ja nälkäisiä. Minua suututti pojan kiroilu. Ei hän jatkuvasti kiroa, mutta se vähäkin on liikaa. Voimasanoja käytetään vain todellisessa tarpeessa: kun lyö varpaansa jonnekin jne. Kuulin kyllä kerran sellaisenkin neuvon että aivan yhtä hyvin voi manata ”voi miellyttävä”. Kokeile seuraavan kerran kun lyöt vasaralla sormeesi. Karjaisu oikein isolla äänellä: voi miellyttävä!


Olimme sitten taas paremmalla päällä kun olimme syöneet makkarasoppaa ja muffineita. Soitin tyttärelle ja onnittelin nimipäivän johdosta. Sovimme että menemme kaverilleni kylään illalla. Ja niin teimme. Poika siisti kaverini tietokonetta. Asensi sinne uuden virustorjunnan ja poisteli kaverini pojan asennuksia. Kone on nyt paremmin suojattu perheen äidin yksityiskäyttöön. Kaverini tarjosi kahvin kanssa ihanaa kuningatarpiirakkaa.


Huomenna menen asiakaskäynnille. Kohde on melkein naapurikadun varressa. Haluavat siivouksen kerran kuussa. Kysymyksessä on melko iso omakotitalo. Veikkaan tuntimääräksi kolmea tai neljää.


Päivän onnistumiset:

1. Leipomukset onnistuivat hyvin.

2. Kiva kyläily illalla lasten kanssa.

3. Koira on paremmassa kunnossa: ei kakkoja eteisessä.