Heräsin jo seitsemän jälkeen. Ensimmäisenä menin ottamaan pyykit koneesta. Pelkäsin että pojan kahdet farkut olisivat menneet pilalle. En koskaan jätä pyykkejä koneeseen pitkäksi aikaa, mutta eilen siis nukahdin ja kävi niin. Onneksi farkkuihin ei ollut jäänyt juonteita, vaikka ne olivat käppyrässä koko yön.

 

Menin kymmeneksi Viialaan pesemään ikkunoita. Verhot oli otettu pois ikkunoista ja muutenkin tehty minulle valmiiksi työtilaa. Perheen rouva jutteli kovasti. Hän käyttää oikein värikästä kieltä, eikä sitä voi nauramatta kuunnella. Jutut on aika roisia. Työni jälkeen joimme tietysti yhdessä pullakahvit.

 

Poikkesin lähikaupassa hakemassa evästä ja kävin kotona syömässä. Sitten kiirehdin seuraavaan kohteeseen, eli vessan kaakeleiden pesuun. Edellinen asiakas neuvoi minulle tehokkaan pesuaineen ja kävin ostamassa sitä Kaukajärven Löytötexistä. Vahanpoistoaine toimi todella hyvin ja sain sillä kaakelit puhtaaksi. Laimensin ainetta hieman. Lopuksi pyyhin kaakelit Pledillä. Lisäksi pyyhin pölyt peilikaappien päältä ja pesin vessanpöntöt ulkopuolelta. Perheen kissa oli taas apulaisena.

 

Maksoin tänään aika läjän laskuja yritykseni tililtä, alvit tietysti ensimmäisenä. Tarkistin oman käyttötilini tilanteen ja se ilmoittikin saldoksi neljä euroa. Elokuun starttirahaa ei ole vieläkään tilitetty. Siirsin tavoitetililtäni rahaa käyttötilille. Säästöjä siis syödään kokoajan. Tänään vihdoinkin istutan sen rahapuun ja odottelen sitä tulevaa rahavirtaa.

 

Huomenna on vapaapäivä, eli tilauksia ei ole. Menen päivällä kampaajalle ja taidan sitten poiketa kaverillani. Hän soitteli minulle eilen. Viikkoon ei ollut soittanutkaan ja minä jo epäilin suututtaneeni hänet. Joskus möläyttelin semmoisia juttuja että joku voi suuttua vahingossa ;-) Kaverillani oli ollut kiireitä: talon keittiöstä oli löytynyt kosteusvaurio lattiaremontin yhteydessä ja toisesta autosta oli hajonnut vaihdelaatikko. Mainostin kaverilleni että juttuni oli Aamulehden mielipidesivulla. Hän lupasi lukea sen.

 

Nyt menen keittämään teetä ja teen pari voileipää. Katselen kaksi tallennetta Elämää Ballykissangelissa sarjasta. Teen hautuessa siivoan eteisen lattian: koira pissasi taas yöllä sinne. Aamulla en jaksanut muuta kuin heittää Aamulehden pissojen päälle. Onneksi meillä on eteisessä kivilattia ja se kestää kulutusta.