Tänään oli pihakirppis. Heräsin jo kahdeksan jälkeen, kun puhelin soi. Siellä yksi kirppiksenpitäjä uteli onko tapahtumaa mainostettu missään. Luettelin mainospaikat: ilmoitustaulut (myös kaupalla), Tori-lehti, Aamulehden menopalsta, kaupungin ja yhdistyksemme nettisivut. Siihen nainen tuumasi, että täytyy sitten viedä tavaraa pihalle. Pahoitteli myös että oli herättänyt minut.

 

Join teetä ja luin Aamulehteä. Laitoin yhdeksän jälkeen pitsataikinan kohoamaan. Soitin tyttärelle ja hän lupasi tulla aika pian. Se akvaario oli edelleen pesemättä. Tytär ulkoilutti koiran ja minä laitoin kirpparimainoksen omenapuuhun killumaan.

 

Olin juuri levittämässä pitsataikinaa uunipellille, kun naapurin mies soitti minulle. Hän oli tullut pihaamme katosta kokoamaan. Oli pakko mennä heti hänen avukseen. Sinne jäi taikina uunipellille ja laitoin sen vielä uuniin ettei kissa söisi sitä. Katoksen kokoamisessa meni melkein pari tuntia. Osia oli kahdesta eri katoksesta ja niiden yhteensovittaminen olikin aika homma. Ensimmäiset ostajat olivat paikalla jo ennen yhtätoista, vaikka varsinainen myyntiaika oli klo 12-17.

 

Kannoin pihavarastosta tavaraa ulos. Ajoin autoni talon viereen ja laitoin nokkapellille myös tavaroita. Nokkapellin suojaksi laitoin vanhan verhon. Eräs asiakas kiinnostui verhosta ja halusi ostaa sen. Onneksi minulla oli vielä kaksi samanlaista verhoa, joten hän osti ne molemmat.

Päivä oli mukava, mutta väsyttävä. Mukavimpia asiakkaita olivat lapset: opetin heitä tinkaamaan ja muutenkin kaupantekoon. Tytärtä ja poikaa sai aina komennella pihalle myyjiksi. Enimmäkseen viihtyivät telkkarin ja tietokoneen äärellä. Poika kävi pyörällä hakemassa meille pitsat. En sitten kerinnyt sitä kotitekoista pitsaa tekemään ollenkaan. Taikina sai kohoilla uunissa koko päivän ja heitin sen illalla roskiin.

 

Päivän saldo oli aika huono, hieman yli 60 euroa. Nyt ei ollut arpoja myynnissä kuten viime vuonna. Ja se pudotti tuottoa. Olen silti ihan tyytyväinen. Roinaa saatiin pois ja myymätöntä tavaraa on lähdössä UFF:lle sekä kierrätykseen. Pihavarasto näyttää paljon paremmalta. Täytyy vielä raivata sitä lisää ennen talventuloa.

 

Poika sai taas ajella autolla, kun kuskasi siskonsa Lukonmäkeen. Minä taidan huilailla loppuillan tiiviisti sohvalla. Huomenna ainakin nukun pitkään, koska on pakollinen vapaapäivä. Ei ole tilauksia. Päivällä käyn kirjanpitäjän juttusilla siitä autoasiasta ja iltapäivällä menen hammaslääkäriin.


Niin, se akvaario on nyt pesuhuoneessa odottamassa pesijää. Tytär ovelasti taas delegoi homman minulle.