Olin uudessa kohteessa tänään, olin toki jo käynyt heillä tutustumiskäynnillä. Remontti ei ollut edennyt siihen tahtiin kuin perhe viimeksi puhui. Ei mikään uutinen minulle, tiedän kokemuksesta viivytykset. Kaksi remonttimiestä oli paikalla kun menin aamulla paikalle. Oikein kohteliaita nuori miehiä.

Siivosin sen minkä pystyin. Remontti hankaloittaa normaalia siivousta, mutta onneksi minulle on siitä kokemusta. Sain illalla kiitosviestin puhelimeeni. Niihin alkaa jo tottua.

 

Matkasin Tampere-talolle Suoma-tuotetorille, eli matkailutapahtumaan. Siellä oli ilmainen ruoka tarjolla. Odottelin kaveriani ja soitin tyttärelle. Pyysin hänet myös mukaan. Köyhälle opiskelijalle kelpasi hyvin hyvätasoinen ruoka. Kiersimme esittelijöitä ja nyt minulla on vino pino esitteitä sekä aika kasa kyniä, pullonavaajia, pinssejä, karkkia, kynttilä ja heijastin. Lisäksi sain kangaskassin.

 

Kiirehdin Messukylään vakiasiakkaan luokse. Siellä oli perheen kissa vain vastassa. Se tykkäsi taas ottaa moppia kiinni. Hauska kissa. Laitoin lapun perheen äidille: en ehdi millään vakisiivouksen aikana pestä vessojen kaakeleita. Ehdotin erillistä käyntiä ensi viikolle. Se kuulemma sopii, sain tekstarin. Tulipa haluttua lisätyötä ensi viikolle. Samalla tuli kiitos: kuulemma torstai on paras päivä tulla kotiin, kun silloin on siivottu.

 

Ilta sujui kotona ihan rauhallisesti. Oli ihan mukava lukea kummityttöni matkablogia: hän on nyt poikakaverinsa kanssa Singaporessa. Olivat saaneet respasta varoituksen. Ikkunoita ei saa avata, eikä niissä saa roikkua ja valokuvata. Muuten matka on sujunut OK.

 

Poika meni tänään vahingossa liian aikaisin kouluun. Meni jo kahdeksaan, vaikka koulu alkoi vasta kymmeneltä. Kävi äkkiä kääntymässä kotona ja paineli takaisin kouluun.

 

Siivosin kotona. Koira oli pissannut viime yönä eteisen lattialle. Moppasin vessan, keittiön ja eteisen. Muuta siivousta en tehnyt.

 

Ulkona ja sisällä on tänään palanut kynttilä. Oikeastaan ihan hienoa että taas tulee pimeää. Kynttilä paloi eteisessä ja siitä tuli jotenkin ihan jouluntuoksu.