Aamulla sain puhelun kaveriltani jota yritin eilen tavoittaa. Lupasi tulla käymään tupakkakartongin kanssa. Aika nopeasti pyöräilikin Suoramalta meille. Juttelimme aika kauan ja tietysti taas myöhästyin töistä.

 

Myöhästymisestä ei kyllä ollut haittaa ollenkaan. Jatkoin päivää toisesta päästä. Tänään oli vain yksi asiakaskäynti. Tein hommat oikein perusteellisesti: hakkasin makuuhuoneiden matot ja pölyjenpyyhintään keskityin tarkasti. Kokeilin myös uutta sientä keraamisenlieden puhdistamiseen. Perheen koiran kanssa piti jutella myös kuulumiset rapsutusten ohessa. Että voi koiranhäntä vipattaa iloisesti!

 

Siskoni soitteli ja kertoi että hänellä on flunssainen olo. Eli poikani ei nyt lähtenytkään Hämeenkyröön viikonlopuksi. Sovin pojan kanssa että hän saa tehdä minun kanssani puutarhahommia huomenna. Sadetta on kyllä ennusteltu. Eipä taaskaan huvittaisi lähteä autokaupoille, mutta katsotaan mikä on fiilis huomenna.

 

Tytär poikkesi illalla. Tein ison satsin laivakokin omenaherkkua ja lasten kanssa se syötiinkin kokonaan. (Ohjetta olen nyt muuntanut hieman, lähinnä paistoaikaa: 225 astetta noin 35 minuuttia). Tietysti vaniljakastikkeen kera. Omenoita tulee niin paljon, että nyt on harkittava omenasoseen tekoa. En ole sosetta koskaan tehnyt, ehkä nyt olisi aika harjoitella?

 

Ensi viikolla taidan viedä omenoita asiakkailleni. Täytyy ensin kysellä tekstarilla siihen heiltä lupa. Ja omakotitalossa asuville niitä omenoita on turha viedä: omenoita on heillä jo omasta takaa.

Poika kävi illalla viemässä siskonsa Lukonmäkeen. Kaverini kysyi minua viihteelle tänään, mutta eipä minua huvittanut. Tytär kyllä yllytti lähtemään. Täytyy nyt bongata joku kiva tapahtuma tai esiintyjä, niin jos sitten saisi itsensä liikkeelle.

 

Katselin illalla Maajussille morsian ohjelmaa. En nähnyt ohjelmaa kokonaan. Säälitti tuo yksi maajussi, kun hän sai vain seitsemän kirjettä. Jotkut saivat noin parisataa yhteydenottoa. Luulen että suurin osa kirjeidenlähettäjistä on liikkeellä vain siksi että saisivat naamansa telkkariin. Toivon kyllä että jussit saavat kumppanit.

 

Tyttären kanssa juttelimme Sinkkuäidille sulhanen ohjelmasta. Minusta on väärin että ohjelmaan on valittu tosi hyvännäköisiä naisia. Heillä on varmaan heti viisi miestä kainalossa, kun menevät ravintolaan. Ohjelmassa pitäisi olla hieman ylipainonen, väsähtänyt ja ylikasvanut permanentti päässä oleva nainen. Tai siis useampi nainen. Heille voisi olla apua ohjelmasta.