Aamu sujui aika laiskasti. Luin Aamulehteä ja Moroa. Moro järjestää samana päivänä kirppistapahtuman kuin meidän omakotiyhdistyksemme. Toisaalta se voi olla vain hyvä juttu. Moron tapahtuma Keskustorilla on klo 10-14 ja meidän tapahtuma klo 12-17. Eli hyvä tulla jatkoille meidän tapahtumaan. Mukana on nyt 35 taloutta ja ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä.


Olin vakipaikassani siivoamassa ja paikalla oli perheen tytär ja kissa. Kissa ei ole enää kovin kiinnostunut minusta, mutta kyllä se yritti hyökkäillä mopin perään. Pesin vessan kaakeleita toivomuksen mukaan. Ne olivat aika pinttyneitä, luulen että niissä oli enimmäkseen hiuslakkaa. Sain yläkerran kaakelit puhtaaksi, mutta siihen tuhraantui tunti. Toisella tunnilla tein pikasiivouksen: imurointi, moppaus ja pölyjenpyyhintä. Alakerran vessan kaakelit ovat kohteena ensi viikolla.


Ehdin olemaan kotona hetken aikaa ja sitten menin tytärtä töihin vastaan. Sade oli tosi rankkaa. Kuin vedenpaisumus olisi tulossa. Menin tyttären kanssa sisustusliikkeen avajaisiin. Kutsuni oli tullut minulle varmaan vahingossa tai sitten se oli joku hyvä pila. En nimittäin tuntenut ketään vieraista tai kutsujista. Yksi illan emännistä tuli juttusille. Ihan kuin kysymään ketä olette. Useimmat tuntuivat tuntevansa toisensa. Ohjasin keskustelun muille poluille. Eli väistin tulevan kysymyksen. On sitä jotakin oppinut tähän ikään. Tarjottavat olivat kyllä hyviä: salaattia, juustoja, hedelmiä, patonkia, kahvia ja  keksejä. Lisäksi viinejä, konjakkia ja likööriä. Söimme hyvin mutta emme juoneet mitään. Olin autolla liikkeellä.


Vein tyttären Lukonmäkeen ja samalla poikkesimme Siwassa. Ostin pojalle hunajaa. Hän valitteli jo eilen flunssaista oloa. Ja söin viimeiset hunajamme. Nyt ei ole aikaa tulla kipeäksi. Pojalla on maanantaina kirjalliset kokeet kuorma-autokortista. Saa mennä autollani Ruskon katsastusasemalle. En meinaa vieläkään muistaa että poika voi liikkua autolla ihan itsenäisesti. Juuri tänään ajattelin että täytyykö minun lähteä häntä kuskaamaan maanantaiaamuna.