Kello soi jo klo 7.30 ja olikin ihan kauheaa herätä niin aikaisin. Sain kyllä heräämisaikaa riittävästi ennen kuin lähdin klo 9.25 bussilla töihin. Inhoan kiireisiä aamuja: lehdenlukuun ja aamupalaan on oltava riittävästi aikaa.

Tänään minulla oli ensimmäinen yritysasiakas ja työnä ikkunanpesu. Yrityksen johtaja otti minut vastaan ja tarjosi heti kahvit. Samalla hän kertoi kirjapainon toiminnasta. Painon ikkunat olivat todella likaiset sekä sisältä että ulkoa: ilmankostuttimen kalkki oli harmaannuttanut ikkunat tyystin ja pakokaasut ulkoa. Osassa ikkunoista lika oli kuin liimattuna: liimauskone oli ollut siinä vieressä! Sain pestyä 16 ikkunaa kuudessa tunnissa. Homma jatkuu huomenna. Työ myös laajenee: painossa on väliseininä pikkuikkunallisia seiniä. Ne pestään myös. Hieno homma! Ennen kotimatkaa kävin lataamassa pojan bussikortin huomista varten Stockmannilla.

Tulin kotiin ihan rättiväsyneenä. Tietysti teetä, leipiä ja Sydämen asialla sarja naaman eteen. Sitten torkahdin hetkeksi sängylle. Tytär soitti ja kehui tulevansa käymään jos saa autoa lainaksi. Ei tullut.

Kävin illalla saunassa ja saunomisesta tulikin tosi mukava olo. Poika on nyt saunassa. Hänellä on aikainen aamuherätys kouluun. Koulu alkaa kahdeksalta. Minä aioin nukkua yhdeksään asti. Vien autoni sinne autosähkökorjaamolle puolenpäivän maissa ja sitten menen jatkamaan ikkunanpesua.

Koira sai tänään huutoa osakseen: annoin sille ruokaa ja pojan piti viedä se pihalle. Kun sitä ei viety ihan heti, niin se kakkasi eteiseen. Huomautin (huutamalla) koiralle että jos talossa on ihminen paikalla niin silloin tullaan pyytämään pihalle. Poika siivosi kakat ja vei koiran pihalle.

Kello on nyt tulossa yksitoista ja poika on vielä saunassa. Iltapalapuuro on valmiina ja sitten vaan nukkumaan. Minä taidan istuskella vielä tunnin verran telkkarin äärellä.