Heräsin puoli yksitoista ja poika heräsi samaan aikaan. Eilinen saunareissu vei meiltä flunssan pois. Pojalla kyllä vielä nenä niiskutti tänään. Aamupalan jälkeen lähdimme kohti Hämeenkyröä. Minä keräsin siskolleni muovikassillisen omenoita tuliaisiksi. Tankkasimme auton läheisellä Teboililla. Poika sai nyt harjoitella tankkausta, ei ollut sitä aiemmin tehnytkään. Pieni asia, mutta mielestäni sitäkin voisi edes kerran harjoitella ajo-opetuksen puitteissa.


Juuri kun olimme lähdössä huoltoasemalta, tytär soitti. Hän halusi lähteä matkaan mukaan. Niinpä haimme hänet kyytiin. Poika ajoi tietysti koko ajan, sai hyvää harjoitusta. Tänään hän ajeli autollani reilusti yli sata kilometriä. Ehdimme Palvi Portille juuri ennen sulkemisaikaa. Minä ostin pari pihviä, leikkeleitä ja heidän oma sinappia. Tytär osti leikkeleitä.


Siskoni luona oli kaksi iloista koiraa vastassa. Kun saksanpaimenkoira ja irlanninsusikoira haluavat antaa suukon, siinä ei estelyt auta. Siskoni oli haudannut maanantaina yhden koiristaan. 11-vuotias tiibetinterrieri oli lopetettu eläinlääkärissä. Koirien lisäksi talossa asuu kolme kissaa. Yksi niistä oli taas ollut viikon reissussa. Joimme kahvit ja söimme leipiä ja vihanneksia. Kuvassa yksi kissoista, se leikkisin.

1866264.jpg


Paluumatka sujui hyvin. Poikkesimme pikaisesti ruokakaupassa ja ainesten mukaan tein meille makkara-ranskalaiset. Nopea, mutta epäterveellinen ruoka. Ehdin juuri ja juuri katsomaan Sydämen asialla sarjaa. Jakso oli aika surullinen. Ensi viikosta lähtien sarjaa saakin seurata vain kerran viikossa. Harmi.


Siivosin täällä kotona. Koira oli pissannut viime yönä eteiseen. Imuroin ja moppasin alakerran. Lisäksi pyyhin pölyt. Olo tuntui aika höntiltä, ihan kuin verenpaine olisi taas nousussa. Minulla ei ole verenpainemittaria, mutta sykemittari sentään löytyy. Mittasin sykettäni parin tunnin verran: se vaihteli lukemissa 61-97. Maanantaina varaan ajan lääkäriin.


Poika kävi illalla viemässä kaverinsa Hervantaan. Yhden kaverin lisäksi autoon tuli kyytiin kolme muuta. Poika oli aika mielissään kyyditsemisestä. Minä maksan bensat, mutta toisaalta olen ihan tyytyväinen että ajokokemusta vaan kertyy. Poika toi minulle kaverinsa äidin asunnon avaimen. Menen hänen luokseen siivoamaan maanantaina. Rouva on ollut kuukauden Turkissa tapaamassa poikaystäväänsä. Siivoan oikein kunnolla ja toivotan hänet siten tervetulleeksi kotiinsa. Pojan kaveri on ollut veljensä kanssa koko kuukauden keskenään asunnossa, joten siivottavaa taitaa riittää.