Tänään oli kaksi työkohdetta. Kymmenen maissa menin jännittyneenä starttaamaan autoani: ei käynnistynyt. Lopulta sain kuitenkin autoni käyntiin ja pääsin matkaamaan Järvensivulle. Hommat sujuivat ihan vanhaan malliin.

Aamulla sain soiton tulevalta asiakkaalta. Tämä 80-vuotias mummeli asuu Peltolammilla ja hän tarvitsisi siivousta kolmen viikon välein. Kerroin hänelle että minun on veloitettava myös matkasta jotakin. Lasken kustannukset ja lupasin mennä käymään hänen luonaan lähiaikoina. Kotoani hänen luokseen tulee matkaa edestakaisin noin 23 km.

Ennen seuraavaa kohdetta, eli Messukylää, poikkesin Munkkimiehissä kahvilla. Siellä on näköjään joka torstai hernekeitto ja pannari lounasvaihtoehtona. Otin kahvin ja lämpöisen leivän. Auto se vaan starttaili edelleen!

Messukylässä on yksi mukavimmista vakituisista asiakkaistani. Tänään hänen tyttärensä oli paikalla ja tietysti perheen kissa. Kissa oli ihan innoissaan siivouksesta. Kaikki kiinnosti: pesusanko missä oli vettä, liikkuva moppi ja pölyliina. Kissa makaili tahallaan portaissa ja sain hätistellä sitä pois. Välillä oli ihan pakko leikkiä kissan kanssa.

Vanhaan tapaan asiakas oli jättänyt minulle kirjeen pöydälle. Hän muistaa aina kehua minua: ”ihanaa kun olet meillä” sain lukea tänään viestistä. Kiittelin ja laitoin vähän tylymmän viestin: imuri ei suostunut enää käynnistymään. Perhe olikin jo harkinnut uuden imurin ostoa ja nyt se on pakosti edessä. Kotimatkalla hain asiakkaan maton pesulasta ja vein yritykseni heinäkuun kuitit kirjanpitäjälle.

Kotona tavallinen rutiini jatkui: teetä kiehumaan ja leipien tekoa. Sitten katselemaan Sydämen asialla sarjaa. Hyvin rentouttavaa!

Illalla tein pienen pyöräretken vesisateessa. Jaoin mainoksia tulevasta pihakirppistapahtumasta, lähinnä muistutuksena osallistujille. Uusi geelisatulasuojus teki pyöräilystä melkein nautittavaa.