Poika tuli koulusta jo aamupäivällä. Hän valitti flunssaista oloa. Opettaja oli antanut luvan lähteä kotiin. Tein meille riisipuuroa ja katselimme yhdessä Kirveskopla elokuvaa. Olen nähnyt sen aiemminkin, mutta hauska sitä oli taas katsoa. Komedia, jossa katkotaan raajoja kirveellä, ei kyllä sovi ihan kaikille ;-)


Sain uuden tilauksen tänään: menen Petsamoon keskiviikkona siivoamaan kolmeksi tunniksi. Perheessä on jotkut juhlat sinä iltana. Voi olla että saan puhuttua vaikka vakihomman itselleni. Yritän ainakin. Ensi viikko on aika täyteen buukattu. Tosi hieno juttu!


Tänään olin vakipaikassani kolme tuntia siivoamassa. Perheen poika oli paikalla. Hän on aika hiljainen, mutta sain häntä puhutettua aika hyvin. Mukava nuorimies. Valittelin hänelle flunssaista oloani ja hän kertoi sairastaneensa viime viikolla samaa tautia.


Tulin kotiin ihan voipuneena, flunssa se minuunkin yritti iskeä. Join kuumaa teetä ja menin koiran kanssa päiväunille. Herättyäni kävin pikaisesti ruokakaupassa. Sitten saunaan.


Huomenna menen pojan kanssa siskolleni Hämeenkyröön, siis jos emme ole kipeitä. Vien siskolleni tuliaisiksi omenoita. Sunnuntaina on toisen siskoni tyttären synttärit Ylöjärvellä. Tämä kummityttöni lähtee ensi viikolla Australiaan seitsemäksi kuukaudeksi töihin poikakaverinsa kanssa. Ovat ensin pari viikkoa Singaporessa, joulun aikaan Uudessa-Seelannissa ja sitten paluumatkalla pari viikkoa Thaimaassa.


Mutta tässä telkkarista bongaamani omenaherkku, jota en ole vielä kokeillut:

Omenanlohkot maustetaan kulhossa sokerilla ja kanelilla.

Laitetaan kelmu päälle ja jääkaappiin tunniksi.

Lohkot voideltuun vuokaan ja päälle sokeri-jauhoseos.

Puolet vehnäjauhoja ja puolet sokeria. Päälle runsaasti voilohkoja.

Vuoka uuniin tunniksi. Asteita ei ohjelmassa neuvottu, mutta olisikohan 175 OK.

Nautitaan tietysti vaniljakastikkeen kanssa.