1737983.jpg
Toki ensin kerron oikein kuvan kanssa keittiöni järjestelyistä. Siivosin ja raivasin eilen. Siirsin vanhan (tosi isokokoisen) mikrouunin uuteen paikkaan: nyt se nököttää nurkassa ja vie siinä vähemmän tilaa. Tai tilaahan se vie kuten ennenkin, mutta nurkka on hyödynnetty. Sain aika hyvän työtasotilan käyttööni ja aion pitää sen tyhjänä. Samalla siivosin koko keittiön ja siirsin työtasoilta tavaroita kaappien kätköön. Yleisilme on nyt paljon siistimpi.

Päivällä olin siivoamassa vakiasiakkaallani. Ovat taas olleet mökillä koko viikon ja asunto oli erittäin siistissä kunnossa. Imuroin ja moppasin. Pyyhin pöydät, työtasot ja pianon oikein Pledillä. Pesin vielä kahvinkeittimen oikein kunnolla. Jätin pöydälle kahden käyntikerran laskun.

Kun matkasin kotiin, minulla oli ihan huikea nälkä. Ostin lähikaupasta itselleni härkäruukun ja pojalle maksalaatikkoa. Poika lähti syönnin jälkeen kaverilleen ja minulle tuli kaverini kahville. Tämä kaverini on ollut yrittäjänä ja hän pitääkin minulle hyviä palopuheita yrittäjyydestä.

Juttelimme pitkään yrityksestäni, sen kehittämisestä ja mainostamisesta. Ihanaa kun joku viitsii olla kiinnostunut ja auttaa yksinäistä yrittäjää. Matkakorvaukset asiakkaalta olisi perittävä, mutta vakituisille asiakkailleni en kait voi sitä enää laittaa? Hinnastoa voisin muokata hieman: kertasiivous olisi kalliimpaa kuin vakituinen. Lisäksi minun on laajennettava toimialaa: vaikka pullanleivontaa siivouksen kera. Tämä nyt oli vain heitto. Markkinointia ja mainontaa on lisättävä, yrityksen on saatava tunnettavuutta. Lisäksi suunnittelen mainosta kiinteistövälittäjille. Teen myös vakituisille asiakkaille tarjouksen lisätöistä: petivaatteiden vaihto, silitys, pakastimen sulatus jne.

Sain tekstarin tänään huomiselta asiakkaalta. Hän kiitteli saunan pesusta ja kyseli voisinko huomenna kastella kukat siivouksen yhteydessä. Toki voin!

Nyt menen suihkuun. En viitsinyt lämmittää saunaa, ajattelin ottaa hien imuroimalla ja moppaamalla. Olen muuten laihtunut viisi kiloa kevään ja kesän aikana. Eihän sitä kukaan huomaa, ehkä kymmenen kilon pudotus sitten näkyy. Ruokavalio ei ole kovasti muuttunut, mutta fyysinen rasitus on lisääntynyt. Luulen että juuri se ikkunoiden pesu oli laihduttavinta.

Pojalta tuli juuri tekstari: hän kysyi lähtisimmekö viikonloppuna Helsinkiin. Siellä olisi esillä Venäjän Itämeren laivaston taistelualukset.