Tarkistin heti aamulla oliko Raholan ”kauhujen talo” maksanut laskunsa. Kyllä oli, maksu oli kirjaantunut tilille viime yönä. Viivästyskorkoa ei oltu kyllä maksettu, mutta maksaako niitä yleensä kukaan? Laitoin tekstarilla kyselyn tämän päivän siivouksesta. Vastauksena oli ”Kiitos ei”. Eli tämä asiakassuhde päättyi tähän. Oikeastaan ei yhtään harmita: kohde oli pahin mitä minulla on ollut. Sain siellä niin paljon raivattua, että nyt he voivat pyytää paikalle jo ”tavallisen siivoojan”.

Tänään oli siis vapaata työstä. Olin taas ihan lamaantunut ja töllöttelin vain telkkaria. Se tietysti pahensi olotilaa. Ihmettelin asiaa pojalle: laitetaanko veden sekaan jotain lamaannuttavaa, vai mistä tämä olo johtuu?

Ruokana oli samaa kuin eilen: perunamuusia (pussista) ja uunifilettä. Unohdin muuten soittaa sinne rakennusvalvontaa: Soitan huomenna ja kysyn lisätietoja asemakaavamuutoksesta. Jos siis joskus aioin jakaa tontin ja myydä siitä puolet.

Illalla sain sen verran tehtyä, että päällystin yhden ruokapöydän tuoleista. Muut kolme olen päällystänyt jo tosi kauan sitten. Tämä yksi jäi jostakin syystä päällystämättä. Kun joku asia jää roikkumaan, niin se sitten roikkuukin kauan. Kesken homman soi puhelin.

Siellä soitti entinen naapurini, pojan koulukaverin äiti. Hän kyseli kiireitäni ja tilasi minut heille siivoamaan. Tämä on ensimmäinen tuttava-asiakas. Menen hänen luokseen maanantaina Hervantaan. Täytyy varmaan ajaa hänet siivouksen ajaksi ”pellolle” että saan kunnollisen työrauhan. Juttelu siivouksen ohessa heikentää työtehoa.

Meidän piti käydä kaverillani tänään kylässä, mutta se jäi. Yritin soittaa hänelle, mutta puhelin oli varattu koko ajan. Hän olikin ollut puhelimessa noin neljä tuntia putkeen. Ehkä poikkean hänen luonaan huomenna tai loppuviikosta.

Tytär kävi illalla. Katseltiin yhdessä dokumenttia Abdullah ja Kekkonen. Olikin aika mielenkiintoinen ohjelma. Politiikassa on toki aina ollut ja tulee olemaan likaista peliä, mutta Abdullahin kertoma juttu oli aika paksua.

Naapurin riiviöpojilla on nyt uusi harrastus. Ajavat pienellä crossi-mopolla  ympäri pihaansa ja tietysti ilman vanhempien valvontaa. Kauhea meteli ja kova bensankäry. Saako omassa pihassa todellakin tehdä mitä vaan? Tietääkseni poikien vanhemmat ovat eroamassa ja toivonkin että talo menee myyntiin. Saisimme uudet hyvät naapurit. Pojat voisivat muuttaa maalle, jossa on enempi tilaa ja vähemmän niuhoja naapureita ;-)