Matkasin aamupäivällä työkohteeseeni ja siellä odotti tilanteeseen sopiva näkymä. Asunto oli kuin pommin jäljiltä ja niin sen kuuluukin olla raivaussiivouksen aikana. Jätesäkkejä, roskapusseja ja lajittelemattomia papereita oli ympäriinsä.

Minä tein sovitut hommat, asiakas oli jättänyt tarkat ohjeet. Ensin siivosin uunia: monenkertainen siivous puhdistusaineella ei tuntunut auttavan. Huomenna vien tehokkaammat aineet käyttöön. Sitten siivosin keittiön kaapin ja laatikostot. Sen jälkeen oli vuorossa eteisen kaapit. Aika paljon lajittelin tavaroita kirppikselle ja roskiin. Vein ongelmajätteet autooni ja vien ne myöhemmin jätepisteeseen. Huomenna homma jatkuu muutamalla tunnilla.

Aamulehden toimittaja soitti minulle ja pyysi haastatteluun torstaina. Toinen haastateltava on Sol siivouspalvelun koulutuspäällikkö tai joku muu vastaava. Meille esitetään samat kysymykset. Ideana on kiistellä asiasta nihkeäpyyhintä vastaan märkäsiivous. Toimittaja pyysi minua ottamaan mukaan mopin kuvausta varten.

Töiden jälkeen olin menossa Käpylään uudelle tulevalle asiakkaalle. Huomasin tyttäreni kävelevän kadulla ja nappasin hänet kyytiin. Hän oli menossa työterveyteen varaamaan aikaa luomien poistoon. Vein hänet Mehiläiseen. Ja jatkoin matkaani Käpylään.

Siellä tapasin uuden tulevan asiakkaani. Perheen poika (noin 4 v) kysyi minulta olenko joku siivooja. Ilmoitin olevani ja poika tuumasi etten näytä yhtään siivoojalta. Ilmeisesti kohteliaisuus? Sovimme että aloitan tässä työkohteessa syyskuun puolivälissä. Käpylä on muuten aivan ihanan näköistä asuinaluetta.

Tyttären kanssa sovimme että tapaamme Tallipihalla ja siellä hän minua odottelikin. Tytär ei ollut ikinä käynyt siinä paikassa. Joimme kahvit ja söimme leivokset. Sitten tutustuimme Finlaysonin palatsiin, sielläkään tytär ei ollut käynyt. Palatsin jälkeen kiersimme lähipuistoa ja olisimme vielä tutustuneet Finlaysonin kirkkoonkin, mutta se ei ollut auki.

Vein tyttären hänen kotiinsa ja matkasin kotia kohti. Ennen kotiin menoa kävin ostamassa uuden mopin ja siihen teleskooppivarren. Ihan vaan niitä kuvauksia varten. Kaverini soitti ja ilmoitti tulevansa kylään. Joimme kahvit ja juttelimme kuulumiset. Kaverini keräsi paljain käsin pihastamme lehtokotiloita. Aika rotuakka!