Vein aamulla asiakkaan maton pesulaan. Pesulassa taitaa olla kiireinen aika käsillä, koska matto luvattiin pois vasta ensi viikon perjantaina. Jatkoin matkaa työkohteeseen.

Aloitin makuuhuoneen kaapeista, missä oli enimmäkseen lapsen vaatteita ja leluja. Suurin aika meni paperihommissa: kävin läpi lapsen piirustukset ja kirjalliset tuotokset. Karsin niitä aika paljon, jätin jäljelle ”oikeat” teokset. Monet niistä oli tosi hienoja. Tämä raivaustyö on hidasta, vaikka kuinka yrittäisi olla nopea. Pahvin- ja paperinkeräykseen meni monta muovikassillista tavaraa. Lisäksi vaatetavaraa pakkasin sekä kirpparille että UFF:lle. Huomenna otan käsittelyyn keittiön kaapit. Huomenna on myös yksi vakituinen viikkosiivous edessä. Erittäin mukavaa kun on täysi työpäivä edessä.

Tänään oli Aamulehdessä juttu siivouksesta. Ikäihminen valitteli kaupungin tarjoamaa siivousapua. Taso on huono: heti siivouksen jälkeen löytyy pölyä lattialta. Sol siivouspalvelu tekee nämä siivoukset, nihkeäpyyhintänä. Kirjoitin Aamulehden yleisönosastoon oman mielipiteeni asiasta. On olemassa kaksi siivousasiaa: perussiivous ja ylläpitosiivous. Yleensä (tai siis aina) kotiin tilataan perussiivous. Eli imurointi, moppaus ja pölyjen pyyhintä. Matot tuuletetaan tai tampataan. Tampereen kaupunki tarjoaa vanhuksille ylläpitosiivousta, mutta kuka tekee perussiivouksen? Vanhus itse? Tilaajat vielä luulevat saavansa perussiivousta. Ylläpitosiivousta eli nihkeäpyyhintää harjoitetaan lähinnä laitoksissa, missä siivotaan päivittäin. Tätä siivousmuotoa ei saa tarjota kotitalouksille, joissa käydään kerran kuussa siivoamassa. Luulisi sen tyhmemmänkin tajuavan. Saa nähdä tuleeko kirjoitukseni julki.

Töistä palatessa kävin eläinkaupassa, minulle soitettiin sieltä jo päivällä. Koiran kuivamuona oli saapunut. Ruuan hinta oli noussut monta euroa: säkki maksoi nyt 61 euroa. Ihan kuin lohdutuksena sain kissalle kuusi näytepussia kuivamuonaa. Kissa oli tosi tyytyväinen.

Tein illalla perussiivouksen kotona: imurointi ja moppaus.