Naapurin pojilla on crossimopo. Innostuivat ajelemaan sillä eilen. Vaikka meillä oli ikkunat kiinni, niin silti pakokaasun haju tuli sisälle. Ja meteliäkin oli mittavasti.

Poika tuli aamulla alakertaan ja meni olohuoneeseen nukkumaan. Yläkerran makuuhuoneeseen meteli kuului liikaa. Naapurin pojat aloittivat crossipyöräilyn aamulla kuuden aikaan. Sitä jatkui aamulla puoli kymmeneen asti. Silloin minä soitin poikien äidille.

Hän ilmoitti että kännykästä on akku loppumassa, mutta soitti minulle myöhemmin. Ilmoitin häiriöstä ja sanoin että mopoilu häiritsee perhettämme. Kun äiti lähti tunnin päästä taas taksia ajamaan, pojat jatkoivat crossailua. Oli oikein jono poikia odottamassa vuoroaan.

Minä lähdin töihin. Menin vakipaikkaani ja tapasin perheen äidin. Hän selitti jotain puhtaista petivaatteista, en kiinnittänyt asiaan sen kummempaa huomiota. Siivotessa huomasin että lasten huoneessa oli puhtaat petivaatteet odottamassa vaihtoa. En vaihtanut niitä, koska aika ei antanut periksi. Lisätyönä toki voisin työn tehdä, mutta se maksaa erikseen.

Sain oudon puhelun. Nainen kysyi minua siivoamaan ja ilmoitti että sossu maksaa siivouksen. Hälytyskellot soivat heti päässäni. Lupasin käydä kohteessa huomenna illalla. Katsotaan mikä on asian ydin?

Kävin kaverillani kahvilla ja sain kahvin lisäksi oikein ruuan itselleni. Hyvää perunalaatikkoa salaatin kera. Vierailun jälkeen menin toiseen työkohteeseen. Siellä toivottiin saunan pesua.

Pesin saunan ja pesuhuoneen. Lisäksi tein pikaimuroinnin. Nappasin tyttären kyytiin Messukylästä. Hän tuli hakemaan makuupussia lainaksi, koska on lähdössä viikonloppuna Yyteriin.

Naapurin pojat jatkoivat crossailua ja minulta meni hermo. Soitin poliisille ja kysyin neuvoa. Minua neuvottiin soittamaan nimetön lastensuojeluilmoitus. Lähipoliisille jätin soittopyynnön. Kävin myös juttelemassa muille naapureille.

Sitten soitin poikien isälle. Hän on järkevä ihminen, olen aina pitänyt hänestä. Hän kuunteli murheeni ja lupasi mennä ottamaan moposta tulpan irti. Ilta on ollut rauhallinen ja toivottavasti sama peli jatkuu.