Heräsin aamulla ennen kahdeksaa nojatuolista. En siis nukkunut sängyssä ollenkaan viime yönä. Yleensä herään aamuyöstä tuolista, käyn tupakalla ja siirryn sänkyyn nukkumaan. Hyvin huonoja tapoja käytössä.

No, aloin aamulla setvimään kirjanpitoa. Tarkastin tiliotteen ja kopiot laskuista. Yhden vakiasiakkaan lasku puuttui tiliotteelta. Soitin hänelle ja ilmoitin asian. Hän lupasi ensitilassa maksaa laskun, selitti että se oli varmaan unohtunut jääkaapin oveen. Täytyykin jatkossa tarkastella heidän jääkaapin ovea ;-)

Lähdin bussilla kaupunkiin ja vein ensin starttirahan tilityksen työvoimatoimistoon. Sitten kävelin Tiiliruukinkadulle vakiasiakkaan luokse. Hississä tapasin postimiehen. Hän tunnisti minut ja kertoi että olimme rinnakkaisluokilla ammattikoulussa aikoinaan. Minä en tunnistanut miestä, mutta toivottelimme toisillemme hyvää kesän jatkoa. Olisikohan pitänyt teeskennellä tunnistamista?

Siivous sujui hyvin: perussiivouksen lisäksi puhdistin kaakeleita ja ovenpieliä.

Sitten kävelin hammaslääkärin luokse Sipulikirkon luokse. Tuumasin hammaslääkärille että eilen juttelin siskoni kanssa tästä käynnistä. Tuumasin siskolleni että taidan pyytää puudutuksen, mutta sisko epäili ettei koko suuta voi puuduttaa. Mutta kyllä voi! Lääkäri puudutti ikenienrajat kynämäisellä vehkeellä. Silti vesi tuli silmistä ja ripsiväri tuhraantui. Lohjennut hammas oli lohjennut lisää (en ole sitä huomannut), joten menen taas hammaslääkärille elokuulla. Maksoin nyt kertyneen laskun: 190 euroa.

Kävin shoppailemassa Koskikeskuksessa. Ostin Vapaa Valinnasta kolme kesämekkoa. Nyt on hameita koko kesäksi enkä enempää osta. Ostokset maksoivat 35 euroa. Kävin vielä syömässä Manhattanissa Meksikon leikkeen. Kotona olin vasta kuuden maissa.

Entinen koulukaverini oli laittanut sähköpostia, tai oikeastaan vastannut minun postiini. Laitoin hänelle toissapäivänä ”enkelipostia”. Olemme nähneet viimeksi varmaan yli kymmenen vuotta sitten, mutta nyt tapaamme ensi viikolla. Tosi kivaa! Hän tulee vanhempiensa luokse kylään Kangasalle ja samalla poikkeaa meillä. Hän on kahteen kertaan eronnut ja kysyinkin häneltä mistä niitä miehiä löytyy. Hän vinkkasi minulle tämän golfjutun.