Aamupäivä ja päivä hurahti oikeastaan mitään tekemättä. En tiedä mihinkä se aika katosi? Joskus vain käy niin. Tein pojalle ja itselleni nakkimunakkaat ruuaksi.

Iltapäivällä tytär soitteli ja kyseli olimmeko tulossa Kalevan kisoihin. Poikaa en saanut lähtemään, vaikka kuinka maanittelin. Lähdin siis yksin kohti Ratinaa. Yritin saada auton parkkiin Sorinkadulle, mutta se oli ihan tupaten täynnä. Ajoin sitten Nesteen pihaan. Siellä oli tunnin pysäköinti sallittu kiekolla ja vieläpä vain huoltoaseman asiakkaille. Olin paikalla neljältä, mutta laitoin kiekkoon saapumisajaksi klo 17. Asiakkaana olin sen verran että ostin pari sukulakua.

Tytär tuli minua vastaan Ratinan portille ilmaisen lipun kanssa. Hän kehui uutta kesämekkoani. Meillä oli hyvät paikat A-katsomossa kolmannella rivillä. Ehdin näkemään naisten seiväskisan, miesten korkeushypyn, naisten pikamatkan ja miesten pidemmän juoksun. Ja tietysti miesten seiväskisan: Tero Järvenpää leiskautti komean vedon heti ensimmäisellään ja ainoallaan. Katsomossa oli hyvä tunnelma, aurinko porotti kyllä aika kuumasti.

Palasimme autolleni ja onneksi tuulilasilla ei ollut sakkolappua. Kävin tyttären kanssa Kalevankankaan hautausmaalla kastelemassa vanhempieni haudalla olevat kukat. Sitten vein tyttären hänen kotiinsa. Sitä ennen kävimme vielä ruokaostoksilla Lukonmäen Siwassa. Ostin kaalin, porkkanoita ja sipulia. Kotona tein niistä kaalipataa. Sirottelin pataan suolaa TV-kokkien tapaan ja sitä tulikin siihen liikaa. Ihan syötävää se kyllä on.

Soitin huomiselle asiakkaalle kysyäkseni tulenko samaan aikaan kuin kaksi viikkoa sitten. Hän sanoi että huomenna ei tarvitse tulla, vaan vasta syyskuun ensimmäinen päivä. Hän on lähdössä kuukaudeksi ulkomaille ja arveli että huominen siivous olisi turhaa. Hänen lapsensa sekoittavat kuitenkin koko huushollin kuukauden aikana. Menen siivoamaan juuri sinä päivänä kun hän palaa matkaltaan. Tuo minulle avaimen tällä viikolla.

Toisaalta harmittaa tuo peruutus, mutta toisaalta ei. Huomenna ehdin tekemään kotihommia ja suunnittelemaan uusia mainoksia. Jospa saisin tehtyä huomenna pojan kanssa suuren rästihomman, nimittäin akvaarion suursiivouksen. Eli totaalisen tyhjennyksen. Sitten saisimme akvaarion myyntiin.