Aamulla oli taas nostolava-auto talomme vierellä. Eilinen lyhtypylvään kaatuminen työllisti vielä sekä sähkölaitoksen että puhelinyhtiön miehiä. Paikalla kävi siis kaksi nostolava-autoa, yksi molemmista firmoista. Järkevästi ajatellen voisivat kyllä yhdistää toimiansa näissä tapauksissa.

Aamupala jäi aika surkeaksi, koska leipä oli lopussa. Poika oli syönyt illalla kaikki leivät, eikä pakkasessakaan ollut yhtään pakettia. Vettä satoi koko aamupäivän. Vein koiraa pihalle ja se ei olisi lähtenyt ulos ollenkaan. Se inhoaa vesisadetta. Pissasi nopeasti pihaan ja kakkasi myös. Kakalle se asettautui vaahteran alle sateensuojaan. Fiksu eläin.

Lähdin töihin linja-autolla. Naapurin koira oli taas vapaana. Se hölmöläinen makaili keskellä autotietä. Komensin sitä kotipihaan ja se siirtyi hieman tienreunaan.

Työkohteessani oli todella siistiä. Kävin siellä viimeksi viikko sitten. Perheen rouva on ollut ilmeisesti koko viikon yksin kotona. Eipä yksi ihminen saa paljon likaa aikaiseksi. Tein silti perushommat: imurointi, moppaus ja pölyjen pyyhkiminen.

Perheen miesväki ja koira tuli kotiin ennen kuin ehdin poistumaan. Koira nuuhki minua innoissaan ja tervehti kuin hyvääkin ystävää. Perheen isä kertoi ettei hän ole tyytyväinen talonsa rappujen siisteyteen. Kysyi haluaisinko ottaa siitä itselleni homman. Ilmoitin että kaikki työ on tervetullutta. Hän lipsautti samalla mikä on ollut nykyinen vuosimaksu siivouksesta. Aika helppo tehdä tarjous tuolla tiedolla. Asia on kyllä ajankohtainen vasta syksyllä.

Kotimatkalla poikkesin Kauppahallissa. Ostin siivutettua ylikypsää kinkkua sekä vaalean ja tumman leivän. Kotona olin juuri sopivasti ennen Sydämen asian alkua.

Siskoni soitti illalla. Hän oli nähnyt Aamulehdessä jutun eilisestä lyhtypylväsonnettomuudesta. Kerroin hänelle tarkemmat tiedot. Tiedustelin samalla että onhan heidän mökillä palovaroitin. Kuulemma on. Tyttäreni ja siskoni tytär ovat menossa sinne mökille poikakavereidensa kanssa. Siskoni kertoi että hän käy miehensä kanssa mökillä huomenna päivällä. Katsovat että kaikki on OK ja lämmittävät mökin valmiiksi.

Illalla kävin vielä pikaiseen ruokakaupassa. Huomenna on tehtävä vielä täydennysreissu. Komensin poikaa, että huomenna on herättävä ennen puoltapäivää. Minä menen töihin yhdeksi ja sitä ennen syömme yhdessä. Tarjolla on makkaraperunat.