Olin Ensimetrissä yritysneuvojan luona. Juttelimme monesta yrittäjyyteen liittyvästä asiasta, myös siitä asiakkaalta veloitettavasta matkakorvauksesta. Neuvoja soitti verotoimistoon ja tarkisti, kuuluuko siihen lisätä alvi. Kyllä kuuluu, jos yrittäjä on alv-velvollinen. Mutta veloitettava rahamäärä per kilometri voi olla mikä vaan. Minkä asiakas suostuu maksamaan…

Kysyi sitten juttelujen lomassa, mikä on hakemukseni tilanne. Hakemus oli kuulemma hyvä ja oli oikein että toin vielä toukokuun taseen siihen liitteeksi. Toukokuun myynti oli enemmän kuin tammi-huhtikuu yhteensä. Eli se näytti ettei tilanne ihan toivoton ole. Neuvoja sanoi kyllä nähneensä huonompiakin taseita alkavalla yrittäjällä. Yritysneuvoja kehotti minua nostamaan hintoja. Ja laskuttamaan eri töistä eri hintoja. Ikkunanpesusta enemmän kuin tavallisesta siivouksesta jne. En nyt ainakaan ihan heti nosta hintoja, jos vaikka sitten vuoden alussa?

Hän lupasi puoltaa hakemustani, eli starttirahaa saisin neljä kuukautta lisää. Kuukausisumma kyllä putoaa 650 eurosta 500 euroon. Lopullinen päätös tulee kesäkuun aikana.

Juttelimme myös siitä, että yrittäjä voi ostaa (paketti)auton ilman alveja. Perheessä pitäisi olla lisäksi toinen auto, jolla ajettaisiin ne omat ajot. Eli firman autolla vain firman ajot. Siskoni oli tästä asiasta eri mieltä. Tarkistan asian verottajalta.

Kävin pääkirjasto Metsossa kuluttamassa aikaani. Metsossa oli ihanan rauhallista: lukusalissa istui todella paljon ihmisiä. Jokainen luki rauhassa ja mielenkiinnolla lehtiä. Minä luin puutarha- ja huuhaalehtiä. Olikohan se nyt Voi hyvin tai Minä Olen lehdessä, jossa haettiin henkimaailman asioista kiinnostunutta putkimiestä. Aika erikoinen ilmoitus.

Kävin vakituisessa paikassani siivoamassa pari tuntia. Siivous sujui ihan OK, asunto ei ollut juurikaan likaantunut viikossa. Mukavasti tuli taas hiki pintaan. Keskityin tavallista enemmän pölyjenpyyhintään. Vaikka ei ole erikseen sovittu, pyyhin huonekalut oikein tarkkaan. Perheen lapsen koulupöytä tuli siistittyä oikein hyvin. Yleensä pyyhitään vain ”vapaat pinnat”, eli pöydät ja tasot jossa ei ole roinaa.

Olin kotona viiden maissa. Laitoin itselleni teetä ja istuin katselemaan Sydämen asialla sarjaa. Soitin siskolleni ja me juttelimme aika kauan. Siskoni oli ottanut Elisalta koekäyttöön langattoman nettiliittymän. Se on kuulemma halvempi kuin kiinteä. Poika on kuulemma viihtynyt ihan hyvin.