Tämä päivä on ollut kiireinen, mutta mukava. Tapsin monia mukavia ihmisiä ja sain ainakin yhden uuden idean arkeeni. Kamera oli matkassani koko päivän, mutta yhtään kuvaa en muistanut ottaa.

Kaverini lähti mukaani Viikinsaareen. Treffasimme Keskustorilla kahdentoista jälkeen. Kävimme ostamassa Kauppahallista makkaraa ja suuntasimme kohti Laukontoria. Laivamatka maksoi kahdeksan euroa. Kaverini osti sekä mansikoita että jäätelöä matkaevääksi. Laivalla oli yllättävän paljon matkustajia. Saaressa oli tanssiseura Hurmion kevätkauden päättäjäiset, se selitti suuren matkustajamäärän.

Saaressa grillasimme makkarat. Autoin erästä ulkomaalaisporukkaa grillin sytytyksessä. Eli annoin heille paperia sytykkeeksi. Heillä ei kyllä sytytys oikein onnistunut, saivat lähinnä vain savua aikaiseksi. Kävelimme syönnin jälkeen saaren ympäri ja sitten istuimme ravintolan terassilla.

Minä ostin kesäkauden ensimmäisen tuopin olutta. Jo oli oluella hintaa: viisi euroa. Meinasin sanoa että kaada se takaisin hanaan. Olut maistui kyllä tosi hyvältä auringossa. Ilma oli koko ajan vaihteleva: aurinkoa sekä pilvistä tuulen kanssa. Takkia sai riisua ja pukea edestakaisin päällensä.

Paluumatkalla tapasin laivassa erään tutun. Hän hehkutti tanssiseuraan liittymistä. Päätin että syksyllä olisi oiva aika liittyä tanssiseuraan. Hyvää kuntoilua ja vielä edulliseen hintaan.

Lähdimme siis puoli neljän laivalla takaisin kaupunkiin ja menimme Sokokselle ostoksille. Minä ostin itselleni rintaliivit ja kaverini osti takin. Hän kyllä perui kaupat melkein saman tien. Totesin hänelle että ensi viikolla tai ainakin heti Juhannuksen jälkeen alkaa kesävaatteiden ale. Olin kotona hieman ennen kuutta. Poika laittoi minulle tekstarin ja tallensin hänelle halutun ohjelman.

Käväisin naapurustossa kahvilla. Perheen mies oli ollut ylitöissä ja sama juttu jatkuu huomenna. Rouvaa taas jännitti kahden viikon päästä oleva näyttökoe. Hän valmistuu konduktööriksi. Homma ei ole niin helppoa kuin luulisi. Konduktööri on junan pomo ja hän määrää monista asioista.

Tytär tuli käymään, lähinnä lukemaan Seiskaa. Leikki kyllä koiran ja kissan kanssa. Hänen poikakaverinsa oli Jämsässä kilpailemassa moottoripyörällä. Vein tyttären kotiinsa Hervannan Hesburgerin kautta. Tytär osti itselleen evästä ja siinä samassa poikakaveri soitti ja pyysi laittamaan grillin lämpenemään. Autoin tytärtä grillin kanssa ja sitten matkasin kotiin.

Kaverin oli käynyt sillä välin pihassamme. Hän oli pyöräillyt noin kolmenkymmenen kilometrin lenkin ja ajatteli pyytää minulta vettä juodakseen. Olimme tyttären kanssa varmaan juuri lähteneen pihasta ennen hänen tuloaan. Huomenna matkaan tyttären kanssa Hämeenkyröön poikaa noutamaan, jos siis saamme pakettiauton lainaksi. Tuomisena siskolleni olisi se sängynaluslaatikko.